Teksade omahind on umbes 40 krooni

Enamus teksadest õmmeldakse Hiinas. YLE2 pealt oli dokfilm, kus näidati sellist tehast, töötajaid ja kuidas hulgiostja käis hinna üle tingimas. Sisuliselt käis vaidlus pool päeva selle ümber, kas teksapaari eest maksta 3,5 dollarit või 3,75 dollarit. Arvestage see nüüd kroonideks ja saate umbes 40 krooni. Pole siis ka imestada, et need kuidagi jalga ei passi, sest tööjõud pole motiveeritud ja tehaste omanikud üritavad iga sentimeetri pealt säästa. Nüüd saate ka aru, kuidas on võimalik vaid riidekaupa müües kesklinna äripindu üürida. Riideäri pole muidugi nii kasumlik kui kohv, kus algne tooraine kallineb ostukorvi jõudmise hetkeks umbes 2000 % ehk 20 korda. Samamoodi on T-särkidega, mille omahind tuleb 0,9 USD ringis ehk umbes 9 krooni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.