eliitinimesedmajanduspoliitika

Osta omale ajud kui usud ikka veel Andrus Ansipit!

Täiesti uskumatud lood. Eesti on alates 2008. I kvartalist olnud majandusega negatiivsel poolel. Alates 2008. III kvartalist on Eestis ka ametlikult majanduskriis, sest SKP on langenud järjestikku 2 kvartalit.

Nüüd tuleb aasta hiljem Andrus Ansip ja kordab nagu plaadilt lubadust 15 aastaga 5 euroopa rikkama riigi hulka.

“Väga reaalne!” vastas Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil küsimusele, kui reaalseks ta peab võimalust, et Eesti, kelle tänane statistikaameti pressiteade Euroopa viie vaeseima riigi sekka arvas, jätkuvalt 15 aastaga viie rikkaima hulka jõuab. “Aastatega on tulud hakanud jaotuma märksa ühtlasemalt ja kuigi ma pole kindel, et majanduslanguse aastaid kirjeldab sama tendents, aga 2007. aastal ebavõrdsus vähenes,” toob Ansip välja, et enne majanduslangust oli muudatusi juba näha.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=335105

2 aastat ja 3 kuud pärast Riigikogu valimiste loosungut "15 aastaga 5 rikkama Euroopa Liidu liikmesriigi hulka" on majanduskriisis Eesti Vabariigi peaminister endiselt optimistlik. Foto Õhtuleht
2 aastat ja 3 kuud pärast Riigikogu valimiste loosungut "15 aastaga 5 rikkama Euroopa Liidu liikmesriigi hulka" on majanduskriisis Eesti Vabariigi peaminister endiselt optimistlik. Foto Õhtuleht

Kuidas ära tunda valetavat peaministrit? Vastuse annab samuti endine peaminister Tiit Vähi Maalehes 9. oktoobril 2008 :

„Kui Mart Laar valetas, läksid ta silmad suureks ja ümmarguseks, kui Andrus Ansip valetab, ei pilguta ta silmagi.“

Lisaks veel juurde ajakirjanike tähelepanekuid ligi aasta tagasi toimunust ehk arutelu, kas Andrus Ansip võiks olla android (inimese kujuline robot), kes ei ole pärit siit planeedilt ja selle tõttu ei hooma Eesti olukorda.

Nädalajagu tagasi esines Ansip Äriplaani konverentsil ettevõtjatele. Ta rääkis, kui hästi läheb Eesti majandusel. See kasvab, palgad kasvavad, eksport õitseb. No kõik on kõige paremas korras. Juurde näitas mitmesuguseid tulbaridasid. Saalisistujad olid hämmeldunud. Nendel nagu ei kasva. Käibed siis, ja kasumid ka mitte. Et kust see Ansipi majanduski peaks kasvama?!

Igal juhul võttis ettevõtja Jüri Käo asja kokku mälu järgi umbes nii: “Imelik, meie saadame iga kuu oma näitajaid statistikaametile, kuid peaministrini need millegipärast ei jõua. Ansipi näidatud kevadised andmed on tänaseks täielik ajalugu ja võib rahulikult unustada. Miski pole enam nii nagu peaminister rääkis.”

http://kirjatsuravol2.wordpress.com/

lisaks veel selline tähelepenek:

Minu vastas seisis mees, kelle klaasistunud silmad ei liikunud intervjuu jooksul vist kordagi paigast. Suu küll liikus, aga mulle tundus, et mõte nende tühjade silmade taga mitte. Ja suu edastas sõna-sõnalt neid samu teese, mis juba enne lavalt olin kuulnud.

Jüri Käo arvas pärast Ansipi esinemist, et talle tundus, nagu oleks esinema tulnud mõne teise riigi peaminister, kes juhib ühte neist riikidest, kes kuuluvad Euroopa viie rikkama riigi hulka. Ka mina ei saa aru, kuidas on nii, et ettevõtjad räägivad mulle ühte juttu, aga peaminister midagi sellist, mis käib risti vastu? Kellel siis õigus on?

http://kangsepp.wordpress.com/2008/09/25/peaminister-voi-robot/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga