inimesed

Maitsetuse monument juba remondis

Minu meelest polnud küll erilist mõtet Harju mäe nõlvale ehitatud Vabadussõja mälestussamba ehk ristisamba ümber tellinguid ära võtta. Oleks olnud palju lihtsam defektika Tšehhi klaaspaneele vahetada. 109 miljoniline sammas kestis remondita vaid 3 nädalat.

Vaade Harjumäe treppidele ja Vabadussõja monumendile, mille autor, ehitaja ja tellija on Isamaa ja Res Publica liidust ning mis maksab 3,5 miljonit krooni meetri eest. Foto Virgo Kruve
Vaade Harjumäe treppidele ja Vabadussõja monumendile, mille autor, ehitaja ja tellija on Isamaa ja Res Publica liidust ning mis maksab 3,5 miljonit krooni meetri eest. Foto Virgo Kruve

Järgnev meenutab Kaitseministeeriumi haldusalas kindlasti levinud ajakirjanduslikku žanri: rindereportaaži!

Kella 10 paiku olid samba juurde paigaldatud tõstukid ning ala piirati piirdeaiaga.

Kell 11 oli üks uus klaaspaneel paigaldatud ning töölised tegelesid selle kinnitamisega.

Juuli alguses ilmnes, et võidupühal Vabaduse väljakul suure pidulikkusega avatud võidusambale on tekkinud inetud plekid.

Tolmust tekkinud inetud laigud olid kokku kolmel paneelil, millest üks oli sellega täielikult kaetud. Need kolm paneeli täna välja vahetataksegi.

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=142061

Taolised käpardid. Isegi tolmukindlat materjali ei suutnud leida. Mida siis teha veel (situvate) tuvidega? Neid on seal ümbruskonnas rohkelt ja neile meeldib ka vabaduse väljaku lähedastele tänavatele toidupuru nokkima koguneda, sest ümbruskonna söögikohtadest antakse inimestele ju kätega söömiseks toitu kaasa.

Õnneks on taoline asi ka positiivsest küljest vaadeldav. See oleks nagu valged plekid “jääd” meenutava samba peal ehk siis nagu kärbsesitt tuuleklaasil. Ilusti näeb läbi, ainult kole on vaadata. Nagu kogu monumendi võistlus, kavandamine, tellimine, ehitamine, avamine ja ekspluatatsioon.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga