Nad panevad selle Mardi kinni!

Ajakirjandus pidi olema neljas võim. Tundub, et kui teised kolm (kohtu, seadusandlik ja täidesaatev) suudavad üksteist kontrollida ja tasakaalustada siis meediat ei kontrolli keegi. Kuidas muidu võiks Kalev Vilgats võtta endale kohtuniku ja proküröri rollid üheaegselt.

Pärast seda, kui võimalike korruptsioonijuhtude menetlemine Eesti kuues suuremas linnas anti kaitsepolitsei kätte, hakkas linnaametnikke vahele jääma kui jäneseid paeltesse.
Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes sooviks Mart Viisitamme jätkamist Pärnu poliitikas ja Pärnu edasist naeruvääristamist Eesti avalikkuse silmis.
Riigikogu liige Mark Soosaar seevastu leidis, et kaitsepolitsei on jätnud kahe silma vahele hoopis paljutõotavamad seigad Viisitamme valitsemise ajast. Näiteks, kuidas osutus võimalikuks, et algava majanduslanguse tingimustes kujunes keskraamatukogu uue osa ruutmeetri hinnaks 60 000 krooni?
Kohtu alla sattunud kõrge linnaametnik peaks Pärnus samuti taanduma ja loobuma sügisesest kandideerimisest, sest vaevalt kohtuveskid selleks ajaks jahvatamisega valmis saavad.
Igal juhul ei ole Pärnu linnaametnike kohtuasjas kaalul ainult nende mundri puhtus, vaid kaitsepolitsei mainegi.

http://www.parnupostimees.ee/?id=141577

Hoolimata väiksest alatoonist, et süüdi mõistmine on kaitsepolitsei maine ja mundriau küsimus, ei jäeta mingit ruumi asjaolule, et väidetav süüdistus pole isegi kohtuniku ette jõudnud. Praegu käib prokuröri süüdistuste läbivaatamine alles kaitse esindajate poolt ja ilmselt on tegemist väga pingutava lugemisega, sest kuidas muidu võiks nende töötasu küündida kuuekohaliste summadeni.

Igatahes olen kindel ja otse algallikale tuginedes, et antud juhul on tegemist fenomeniga: tooge mulle inimene, küll ma talle paragrahvi leian!

Üks teine Mart on teinud suuremaid kuritegusid ühiskonna vastu aga raha ei haise ja neid ei uurita. Sundüürnikud, erastamine ja 41000 surnud eestlast alustuseks. Mardi foto tegin 2008. oktoobris ristisamba nurgakivi panekul Harjumäe nõlval. Foto Virgo Kruve
Üks teine Mart on teinud suuremaid kuritegusid ühiskonna vastu aga raha ei haise ja neid ei uurita. Omandireform, majanduse erastamine ja 41 000 surnud* eestlast alustuseks. Mardi foto tegin 2008. oktoobris ristisamba nurgakivi panekul Harjumäe nõlval. Foto Virgo Kruve

* www.isamaa.com sisaldab 40 497 virtuaalset risti neile eestlastele, kelle võrra on meid alates 1991. aastast vähemaks jäänud (sündide-surmade suhtarv, ilma välismaale rändamiseta). Vabadussõja jooksul suri lahingutes vaid 3 588 inimest. Isamaa valitsused on olnud rahvale 11 korda surmavamad kui relvakonflikt Venemaaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.