Seagripi H1N1 ravi on Soomes tänasest inimese maksta

Soomes ei käsitleta H1N1 viirust enam üldsusele ohtlikuna ja selle ravi on sarnaselt “tavalisele” gripile alates tänasest iga inimese enda rahakotil.

Helsingin Sanomat kirjutab:

Valtioneuvosto päätti viime viikolla, että H1N1-virus poistetaan yleisvaarallisten tartuntatautien luettelosta. Sen perusteella tutkimukset ja hoito olivat aiemmin sairastuneeksi epäillylle ja sairastuneelle maksutonta.
Yleisvaarallisiksi tartuntataudeiksi luokitellaan taudit, joiden tarttuvuus on suuri tai leviäminen nopeaa.
Muutosta perustellaan sillä, että sikainfluenssa on vaiheessa, jossa sen maailmanlaajuista leviämistä ei voida estää. Taudin leviämistä ei Suomessakaan voida pysäyttää yksilöitä koskevilla toimilla. Siksi taudin torjunnassa on siirrytty rajoittamisvaiheesta lieventämisvaiheeseen.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135247976121

Üldusesele ohtlike viiruste nimekirjas on haigused, millesse nakatuvus on suur ja levimine kiire. Seagripp on aga faasis, kus selle üleilmset levikut ei saa takistada. Haiguse levimist Soomes ei saa takistada ka üksikisikuid puudutavate tegevustega. Selle tõttu on haiguse tõrjumisel liigutud piiramise järgust leevendamise (vaigistamise) järku.

Eestis aga jätkus seagripi paanika külvamine. Vikerraadios oli kell 9.15 veel eetris Tiiu Aro, kes lootis endiselt vaktsiini sellele kergelt kulgevale ja väga harva tüsistusi või surma põhjustavale haigusele. Seejuures räägitakse vaktsiinist sügisel või varatalvel detsembris. Seega kõige pimedam aeg kui inimeste immuunsüsteem on ka nõrgem ja nende nakatamine väikse koguse viirusega (vaktsiin sisaldab alati “ohutus” koguses haigustekitajaid) võiks anda inimkonnale kaua igatsetud PANDEEMIA – muteerunud gripi viiruse, mis tapaks jälle kümneid miljoneid. Tasub meenutada, et HIV-i üks tekke versioone on ka seotud ravimitööstusega. Nimelt tehti rõugete vaktsiine ahvide verest ja neid katsetati Lääne-Aafrikas. Hiljem leiti HIV viiruse võimalik allikas just nimelt sama regiooni inimestele. Kuigi saastunud rõugevaktsiini kasutamist ei ole suudetud tõestada, jääb ometigi kahtlus, et HIV tuli just ahvidelt Homo Sapience liigile läbi vere ja vaktsiini.

Tiiu Aro seagripi teemaline paanika õhutamine 28. juuli 2009 kell 9.16 Vikerraadios mp3 failina. Eestis on 34 H1N1 juhtumit, millest 2/3 saadud välisreisilt ja sisaldab ka läbisõidul olnud USA õpilaste klassi.

Euroopas on 40 surmajuhtumit ehk seagrippi A H1N1 suremus on võrdne tavalise gripiga ehk 0,5 protsendi ringis.

Tiiu Aro rõhutas, et mitme aasta tagused “õppused” linnugripi pandeemia puhkemise ja levikuga on nüüd kasuks tulnud. Kas see pole imelik, et tehakse õppusi ja alles mitmed aastad hiljem võib midagi ligilähedast toimuda? Kui meenutada 7. juulil Londonis toimunud pommiplahvatusi metroo rongides, siis seal harjutas kohalik politsei samal päeval just nimelt inimeste evakueerimist metroost. Vähem on teada info (kas kuulujutt, ei oska öelda), et politsei õppus toimus just nimelt nendes neljas raudteejaamas, kus ka hiljem pommid plahvatasid ja päästjad olid mitu tundi segaduses, sest pidasid teateid terrorismist õppuste osaks ega reageerinud eriti tõsiselt.

Olen lugenud ühele politseinikule omistatud ütlust, et tal on siiani hirmujudinad mõttest, et neis jaamades plahvatasidki pommid, kus nemad korraldasid terrorismi vastaseid õppuseid. Kas see oli juhus? Pigem mitte, sest loomaliik Homo Sapience on piisavalt arvukas, et isegi saja või tuhande isendi ohverdamine pommidega on võimalik kui vaid laseb ülejäänud “karja” kontrolli all hoida. Nii, nüüd peaks küll sinise tableti sisse võtma, sest muidu läheb see Matrixi elu väljakannatamatuks. Või on kellelgi punast tabletti pakkuda? Morpheus äkki.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga