Käibemaksu tõstmine majutusele tõi 21 protsendise languse

Täna tulid Eesti majanduse II kvartali SKT numbrid: miinus 16 protsenti ja komakohad peale. Pärast jaanuaris 18 protsendilise (alates 1. juulist 20 protsendilis) käibemaksu kehtestamine majutusteenusele tõi vähenemise: siseturistidel -21 protsenti, välisturistidel -12 %.

Sellest võib ka aru saada, sest mida ongi inimestel rännata majanduskriisist tabatud riiki. Oleks siis veel, et veri voolaks tänavatel ja oleks riigikorra kukutamise oht, saaks veel ekstreemturismi pakkuda aga stoiliselt vaikses Eestis valitseb tarbijatel heitumus. Sellest võib aru saada ka e-maile vaadates, kuidas postkasti ummistavad reisifirmade pakkumised. Eriti need, mis kasutavad Hansanet OÜ võrgust alguse saanud spämmi nimekirja. Näiteks Balt Travel Agency, baltictravel.ee või Baltic Tours.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 221 000 turisti. Välisturiste majutati 12 protsenti ja siseturiste 21 protsenti vähem kui eelmise aasta juunis. Külastajatele oli avatud 959 majutusettevõtet 19 100 toa ja 43 300 voodikohaga.

Täidetud oli 40 protsenti tubadest, mis oli seitsme protsendipunkti võrra vähem kui 2008. aasta juunis.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2009. aasta esimesel poolaastal 922 000 turisti, mis on 13 protsenti vähem kui eelmise aasta samal ajal.

http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus

Tagasi tulles pealkirja juurde, siis kuni möödunud aastani kehtinud 5 % käibemaksu tõstmisega ligi 300 % (ehk 20 protsendile) saadi ilmselt väike tõus käibemaksu laekumises kuid selle kõrval poolaasta jooksul 13 protsenti vähem külastajaid ja 60 protsendi ulatuses tühjalt seisvad toad on väga probleemsed näitajad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga