blogid ja internettinimesedmajandus

CMA rikkus 30 000 krooni eest firma maine internetis

Lõpetasin just 21 minutilise kõne ühe Tartu ettevõtjaga, kes oli mures nende saadetud e-maili avaldamisega spam kirju saatvate eesti firmade teatmikus. Õnnetuseks olid neil ka maksuvõlad ja juht oli google otsingus SPAM saatjana esimeste vastete seas.

Nii ta siis helistaski mulle, et kas saaks kuidagi need kirjad ära kustutada. Imelik mees, ise saadab laiali kümneid tuhandeid pakkumisi identse sisuga ja järsku hakkab hädaldama kui 1 koopia ehk umbes 0,0001 % koguhulgast on ülesse pandud internetti. Huvitav, kas nad võtsid ühendust ka teiste tuhandete või kümnete tuhandete sundkorras oma postkastist nende pakkumise leidjatega. Ma arvan, et vaevalt.

Leheküljel www.spami.ee oli avaldatud 4 kirja-pakkumist haridusportaal .ee inimestelt.  Google otsingu jaoks olid need nii meeldivad, et märksõna otsija sattus juba esimesel lehel minule saadetud sundkirja eksemplari peale.

Olen ka varem kirjutanud, kuidas Meta-Profit meili avaldamise peale internetis (mis seisis netis passiivselt, seda ei saadetud kellelegi sundkorras) ähvardati ka kohtusse kaebamisega. Ma muidugi tahaks näha seda kurioosumit, kus ärilise sisuga reklaamteate saatja kaebab kohtus, et talle tehti liiga sellega, et see sama teade avaldati internetis. Vastuoluline, kuid internetis avaldamise vastu ta ju protestib. Kas see ei olnudki siis müügitöö algne eesmärk, saada tähelepanu ja leida uusi kliente, mida ta meili saatmisega algselt taotles?

Kuigi telefonide mõlemasse otsa olid sattunud kangekaelsed inimesed, siis lõpuks hakkas mul kahju 30 000 krooni maksnud ettevõtjast, kes oli CMA käest lootnud saada müügitöö jaoks vajalikku vahendit (saadab kirju läbi CMA serveri lamp.cma.ee ). Mõnevõrra ta seda ka sai, kuid kasutas valedel eesmärkidel. Sundposti saatmise tõttu sattus firma häbiposti ja nad said ka hoopis soovimatut reklaami (nende maksehäirete jäädvustamise!) ja seostumise klientide otsuseid negatiivselt mõjutavate märksõnadega (näiteks spam, maksuvõlg).

spam kirjade saatjate must nimekiri www.spami.ee
spam kirjade saatjate must nimekiri www.spami.ee

Seega mõelgu ettevõtjad tõsiselt järgi, kas spämmi saatjate kaasabil masspostituse tegemine on ikka hea mõte. Teie palve häbipostist maha saada ei pruugi mulle üldsegi korda minna ja jäätegi sinna aegade lõpuni. Sellel käesoleval juhtumil sai tehtud erand, sest telefoni teisel poolel saadi aru eksimusest ja ilmselt valitakse vähem pealetükkivaid vahendeid oma edaspidise sõnumi levitamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga