Mis juhtus raadio Sky Plus töötajaga, et otsitakse uut?

Olen varem ka kirjutanud Sky Plus raadiojaama ning veel Energy FM, Raadio 3, Russkoe Radio ja Sky Radio seisva firma First Media OÜ makseraskustest. Nüüd leidsin ajalehest töökuulutuse, kus Sky Plus jaoks otsitakse töötajat aga CV tuleb saata Taevaraadio AS-il

sky plus turundusjuht taevaraadio epl9sept2009
sky plus turundusjuht taevaraadio epl9sept2009

Kui vaadata interneti domeenide kuuluvust, siis sky.ee kuulub Taevaraadio AS-ile.

Täna ei ole võimalik Maksuameti andmebaasist ka otsida First Media OÜ maksuvõlgade summat.

sky plus maksukohustused uurimisel first media
sky plus maksukohustused uurimisel first media

See on oluline näitaja, sest Sky Plus ringhäälingu litsents oli just sellel firmal ja see kehtis novembrini. Üritasin uurida Kultuuriministeeriumi lehelt ka uute litsentside kohta aga see ei andnud tulemust. Samas kevadel oli kuulda, et mingit osa neist pikendati.

Ilmselt aga jäetakse praegune maksuvõlaga Sky Plus kehana tegutsev firma pankroti kätte surema ja minnakse uue juriidilise kehaga üritama.


Kirjutasin 17. juunil oma blogis selle kohta järgnevat

Tänase seisuga on www.sky.ee maksuvõlg riigi poolsete nõuetena summas 18 502 124 krooni ja maksusummadelt on arvutatud arvestuslik intress 2 602 580 krooni, kokku siis 21 104 704 krooni.

Raadiojaamade Sky plus, maksuvõlg on 21 miljonit krooni või täpsemalt 21 104 704 krooni.Raadiojaamade Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio maksuvõlg on 17. juuni seisuga 21 miljonit krooni või täpsemalt 21 104 704 krooni.

Seega mõelge kõik kuulajad, kes te neid raadiojaamu jälgite või kavatsete sinna reklaami tellida, et kogu saadavast rahast ei jätkuks litsentsi aegumiseni jäänud aja jooksul võlgnevuse tasumiseks. Kui täna oli meedias teade Eestis valmistatud toitude märgistamisest väikse lipukesega( Delfi: Eestis toodetud toiduained saavad rahvuslipu märgi) või Äripäevas kampaania osta eesti kapitaliga firmadest, siis mina teeksin üleskutse mitte toetada maksmata maksudega ebaausaid raadiojaamu ja boikottida Sky Plus, Energy FM, Raadio 3 ning Russkoe Radio ja Sky Radio nimelisi kanaleid.

Võrreldes minu eelmise kirjutisega 9. juunil siis on toimunud ka taolisele First Media OÜ hülgamisele viitav areng. Nimelt on 5. juunil sisse antud taotlus just nimelt Taevaraadio AS pool kaubamärgile:

Sky Plus kaubamärk Taevaraadio AS-ileSky Plus kaubamärk Taevaraadio AS-ile

Klass 35 reklaam, äriinformatsioon, reklaami ja teadete levitamine, jaotamine, avaliku arvamuse kujundamine, raadioreklaam.
Klass 38 side, raadiosaated, raadiolevi, ringhäälingusaated; infoedastus; uudisteagentuurid.
Klass 41 meelelahutus, ajaviide, lõbustus, meelelahutusteave, puhketeave, raadioprogrammide valmistamine, raadio meelelahutus-, lõbustussaated, lindistusstuudioteenused, helisalvestiste üürimine

Kordan siis üle, et praegu tegutseb ringhäälingu litsentsi alusel selle raadiojaama eetrisse andmisega hoopis teine äriühing ehk First Media OÜ, millel aga on tänase seisuga 21 miljoni kroonine maksuvõlg. Kui see ei ole living.ee sarnane äriskeem (kus interneti pood ja domeen kanditi Langersen OÜ-st ära vaid pool aastat enne selle pankrotistumist asutatud firmale Living.ee OÜ) siis mis üldse võiks olla märgid, et tarbijale tuntud kauba või teenuse nime taga opereeriv äriühing kavatsetakse võlgadesse pooduna maha jätta ning uuega asendada. Sellega võrreldes oli Langersen OÜ ja Ove Siiro äriplaani nurjumine isegi väike, vaid miljoni kroonine ämber.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga