inimesedpoliitika

Isamaa rist ja viletsus pani Jaak Aaviksoo tegutsema

Harjumäe nõlval asuv Vabadussõja võidusammas oma vilkuvate tuledega ajas vihaseks IRL-i juhitava kaitseministeeriumi ja minister Jaak Aaviksoo peatas umbes viimase viie miljoni makse kuni selguvad riskianalüüsi tulemused.

Kuigi kaitseministeerium pole Tšehhi ettevõtte ärisaladusele viidates kunagi avaldanud täielikku Sans Souciga sõlmitud lepingu sisu, on selle maksumus sendi pealt teada – seda on 62 589 530 krooni.
Suurema osa summast on kaitseministeerium aga juba tšehhi sambameistritele üle kandnud. Rohkem kui 62-miljonilisest lõpphinnast on tšehhide arvele veel üle kandmata 5,3 miljonit krooni.

Vabadussamba püstitamise eest vastutanud ja maksnud kaitseministeeriumil näib nüüd pidevatest küsimustest ja probleemidest küll saanud olevat. Kaitseminister Jaak Aaviksoo kirjutas alla käskkirjale, mille alusel tuleb teha Vabadussõja võidusamba tehnilise seisukorra ja võimalike tulevaste tehnoloogiliste riskide hindamine. Hindamise eest vastutab kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras isiklikult.

http://www.epl.ee/artikkel/477537

Kas tõesti anti ristimedalid saue linnapeaks kandideerivale rainer Sternfeldt´ile ennatlikult, sest osa paneele värvus seni seletamatutel põhjustel roosakaspunaseks, ilmnesid probleemid lahtiste liistudega, ilmast tingitud niiskusega ja korrapäratult töötava valgustusega.

võidusamba autor ja IRL-i liige Rainer Sternfeldt 22. juuni 2009 hilisõhtul ETV-s. Äsja on toimunud umbes 12 erineva kiriku esindaja poolt maitsetuse monumendi sisse õnnistamine. Foto ETV ekraanist.
võidusamba autor ja IRL-i liige Rainer Sternfeldt 22. juuni 2009 hilisõhtul ETV-s. Äsja on toimunud umbes 12 erineva kiriku esindaja poolt maitsetuse monumendi sisse õnnistamine. Foto ETV ekraanist.

Tuleb kaasa tunda laarikutele, et nende ristisamba autor Sternfeldt, ehitust juhtinud SA Vabaduse Monument juht Aivar Reivik (kelle tegevuse vastu tundis huvi ka KAPO) ja IRL-i minister Jaak Aaviksoo tõmbavad alla erakonna mainet.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga