Tehnofallos ehk Vabadussõja sammas ei erekteeru

Harju mäe nõlvale tellis IRL-i minister Jaak Aaviksoo oma erakonna kaaslaselt Rainer Sternfeldt´ilt (kandideerib Sauel, nr 101) klaasist monumendi, mille tipus on ka judeo-kristlastele sobiv rist. Kuid ehitust juhtinud Aivar Reivik (IRL) ja Volta (seost uurisk KaPo) ei saanud hakkama. 11. septembril oli kogu sammas pime. Ma mäletan, et samba avamisel nimetati seda kõige erinevamate nimedega, mida ma ei hakka siinkohal kordama (lugege juuni lõpust, jaanipäeva paiku) aga praegu oleks kõige asjakohasem selle tehnoloogilise monumendi kohta öelda – tehnofallos, mis ei erekteeru (ei ergastu valgusest).

Vabadussõja samba tuled ei põle 11. juuni 2009 kell 20:58 ehk tehnofallos ei ole ergastunud, erekteerunud. Foto Virgo Kruve. Kliki pilt suuremaks!
Vabadussõja samba tuled ei põle 11. juuni 2009 kell 20:58 ehk tehnofallos ei ole ergastunud, erekteerunud. Foto Virgo Kruve. Kliki pilt suuremaks!

Need valgustatud kohad pildil on kunagise bastioni vallid, keskel olev tume riba näitab Vabadussõja võidusamba viiva trepistiku asukohta. valguspunktid pildil on tänavavalgustuse postid ja üleval on aimatav ka Nevski katedraali valgustatud kuppel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga