Eesti sõdurid käisid valimiste võltsimist garanteerimas

Kahju, et Tartu geneetikutel pole õnnestunud kloonimise masinat valmis saada, sest vahva vuntsi Heiki Sibula abi oleks ära kulunud Afganistaani valimistel. Seal loetakse juba 3 nädalat presidendi kandidaatide toetushääli ja ikkagi ei saada veel valmis. Nüüd teade 1 miljoni ja 500 000 hääle võimalikust võltsimisest.

Serious concerns remain over the conduct of the election, with his opponents alleging widespread fraud.
One and a half million votes are being checked for fraud, that is ten percent of the entire ballot, leaving Afghanistan’s immediate future in doubt.
Former Foreign Minister Abdullah Abdullah claims extensive ballot-rigging, especially in the President’s southern powerbase. In some places every vote cast went to Karzai, often in suspiciously round numbers like 500.
The allegations make it harder for Western political leaders to support Karzai while his election remains shrouded in controversy.

Euronews.net 16. september

Endine välisminister Abdullah Abdullah väidab hääletustulemuste suuremahulist võltsimist, eriti Hamid Karzai tugevamates piirkondades lõuna provintsides. Mõnedes kohtades sai Karzai kõik hääled, sageli oli neid ümmargune arv nt 500. Kahtlustused teevad lääne riikide juhtidele raskemaks Karzai toetamise kui tema valimist jäävad varjutama vastuolud.

Tundub, et demokraatia ei ole inimestele universaalselt loomuomane väärtus, mida saab neile kastiga kohale viia ja laht pakkida. See vajab siiski ühiskonnast tulenevaid eeldusi.

Tasuks meenutada, et afgaanide okupeerimine NATO vägede poolt algas 2001. oktoobri algul ehk vaevalt pärast Georg Walker Bushi administratsiooni blunder´it ehk läbikukkumist siseriikliku julgeoleku tagamisel (konservatiivne poliitik, Laar Mart eeskuju).

Täna tuli uudistest teade, et Eesti kavatseb pikendada praeguse valimisi turvama saadetud üksuse jäämist riiki järgmise aasta algusest. See on tegelikult sõja legaliseerimine, sest viimati sai seal surma 2 eesti meest. Ma olen tegelikult nõus riigi poliitilise eliidiga, et peame oma sõjaväelasi seal hoidma, sest see tagab meie julgeolekut siin. Kui sealsed inimesed saavad oma tapetud pereliikmete eest kätte maksta tehes seda mugevalt külade vahel patrullivaid NATO sõdureid vastu taevast IED-ga (improvised exploding device ehk isetehtud lõhkekeha) kõmmutades, siis ei ole neil soovi meie sisepiiridesse pomme panema hakata. Võidavad kõik: sõdurid saavad mängida elu-surma mänge, poliitikud mängida NATO kannupoissi ja afgaaanid harjutada kätt lihast ja luust uskmatute märklaudade peal. Isegi relvatöösturid, toitlustajad, logistikud ja surnumatjad saavad tööd.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga