Unenägude seletaja tuleks kaasajastada interneti ajastusse

Tavaliselt olen siin hoidunud enda kohta avameelitsemisest aga nüüd peaks küll väikse erandi tegema. Nimelt olen neljapäeval ja reedel mõelnud pingsalt kuidas interneti kodulehest teha automaatselt ekraanitõmmiseid. Selline itimehe probleem. Ja olge lahke, täna nägin unes selle lahendust.

Õigemini ma olen tegelenud taolise programmi otsimisega, mis teeks minule vajalikku asja. Olles proovinud erinevaid märksõnasid otsinguks ja poolt tosinat programmi, mis jäid jänni just ajalises mõõtmes ekraanipildi tegemisega, siis pole siiani sobivat leidnud. Tundub imelik, et taolise kindlasti eksisteeriva lahenduse ülesse otsimine võib aega võtta aga paraku see ongi infoühiskond, kus infomüra sisse kaovad üksikasjad ära.

Laupäeva hommikul ärkasin aga teadmisega, et ma olin surfanud taolisele lehele, kus oli just selline programm üleval (mäletasin isegi lehekülje layouti) ja olin valmis seda juba oma arvutis järgi proovima aga midagi tuli vahele ning see leht jäi arvutis lahti. Peale ärkamist oli mul kindel teadmine, et lahendus jäi eelmisest päevast arvutisse avatud lehe näol aga kui vaatasin oma brauseri sälke (tab), siis saingi aru, et olin seda kõike vaid unes näinud.

Ma olen une ja unenägude kohta üsna palju lugenud, kuulnud või õppinud, et mitte väga tõsiselt neid võtta. Taoline alateadvuses ja unes probleemi lahendamine ei ole midagi erilist. Küll aga sooviks, et see unenägu võiks ka täide minna.

Juhul kui sellel oli mingi varjatum sõnum, siis igatahes praegu netis olevad unenägude seletajad selle selgitamisega kindlasti hakkama ei saa. Vaevalt oleks 10 aastat tagasi keegi uneski näinud, et igaüks võib olla autor, toimetaja ja kirjastaja ühes isikus ning tema koduleht (praegu nimetatakse blogi) leiab igapäevast uuendamist, kommenteerimist (kümnendi eest ei olnudki veel kommentaare vaid ainult reklaambännerid ajalehtedes) ja teiste samasuguste kasutajate poolt viitamist.

Selle kõige eelneva juures on mul siiski mingil määral usku unenägudesse ja neid päris tühjadeks ei pea.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga