blogid ja internettmajandus

Google teeb kaubamärgi võltsimise ja piraatluse lihtsamaks

EuroNews annab teada, et Euroopa Liidu ülemkohus võib ekspertidelt saadud soovituse järgi otsustada, et Google ei ole rikkunud kaubamärkide õiguskaitset nende müümisega märksõnadeks oma AdWords teenuses. Täpsemalt käib jutt otsingu sõnade ostmise teenusest.

Prantsusmaa kohtu poole pöördus luksuskaupade müüja LVMH, kes ei olnud nõus Google tegevusega müüa märksõna otsingusse ka kaubamärgina registreeritud sõnu.

LVMH’s Louis Vuitton kaubamärgi omanikuna ja teised on rahulolematud, sest võltsitud kauba valmistajad on kasutanud Google märksõnade ostmise teenust ja selle läbi eksitanud tarbijat.

Pikemalt saab lugeda:

http://www.euronews.net/2009/09/22/google-gains-on-trade-mark-case/

Minu enda arvamus siin on google tegevust tauniv. Sisuliselt saab taolise kaubamärk-sõna-kõigile-kasutamiseks nullida ära kaubamärgi põhiolemuse ehk siis eristada tarbija jaoks ühe tootja teenust või kaupa teise omadest. Kui naisterahvas tahab käekotti, siis ta võib otsingusse panna nii “käekott” kui konkreetsema disaineri ja tootja eelistamisel hoopis Louis Vuitton ja eeldada, et talle selle märksõna peale pakutud kaup ongi selle kaubamärgi tegeliku omaniku lehelt pärinev.

Siiski on siin minu meelest üks valdkond, kus google võiks oma märksõnu müüa sõltumata kaubamärgi omanikust ja selleks on interneti teenuste valdkond. Nimelt peaks keskmine kasutaja suutma eristada, kas tema otsitud märksõna ehk kaubamärk esineb ka domeeni nimes sees ja selle alusel siis tegema valikuid. Näiteks inteli protsessori kohta ei hakkaks ta klikkima otsingu lehel, kus aadressina on näidatud näiteks amd.

Ma muidugi ei ole kaubamärkide valdkonna jurist aga avaldasin arvamust kui kaubamärgi registreerimisega kursis olija.

Fak, see elisa internet on ikka eriline veniv haige koera ila, ootasin ligi 2 minutit lingi lisamise akent aga ei jõudnudki ära oodata, seega kopeerige ise.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga