blogid ja internett

Hoiatus! Elisa mobiilne internet venib nagu haige koera ila

Olude sunnil olen proovinud teist päeva kasutada Elisa mobiilset internetti. Tuleb kiruda see teenus ja pakkuja põrgu põhja, sest blogi lehe laadimiseks kuluva aja jooksul sain ma EMT mobiilse internetiga juba artikli kirjutatud ja avaldatud. Seejuures näitab mulle ühenduseks UMTS või UDMA ehk siis 3G kiirust.

Samuti on tähendusrikas pettuse fakt, et päeva pilet hinnaga 15 krooni kehtib vaid 12 tundi. Veel 2007 suvel oli päeva pilet 12 krooni ja kehtis 24 tundi. Ma saan aru, et kokkuhoid ja kärpimised aga nimetage siis siis ka ausalt poole päeva piletiks.

Ärge arvake, et ma hetkelise tuju ajel panin Elisa mobiilse interneti ühendusele taolise haige koera ilaga võrdluse. Nimelt oli 24 kuud sundkasutaja ja rahul olin sellega umbes esimesed 6-7 kuud. Pärast seda hakkasid toimuma modemi eneslikud restardid, ühenduse põhjuseta puudumised ja meeletult aeglaseks muutumised. Ilmselt on Elisa oma võrgu tõsiselt üle müünud ja kõigile kasutajatele ei jagu lihtsalt võrguressurssi.

Kui saate, siis hoiduge Elisa interneti kasutamisest. Pealegi on kaabliga interneti puhul tegemist juhtumitega, kus kliendi külastatud aadresse ja võrguliiklust on jälgitud ja siis saadetud vastavalt hoiatuskirju sisuga, et lõpetage näiteks failide vahetuse programmide kasutamine. Mina loen taolist tegevust ehk võrguliikluse filtreerimist aga jälitustegevuseks.

2 thoughts on “Hoiatus! Elisa mobiilne internet venib nagu haige koera ila

  • Kasutan Tartus küllalt sageli Elisa 3G-d, küll mitte nende pakutud modemiga – Symbiani-toega telefonisse on ostetud Joikuspot, mis konverdib 3G->Wifi (algmaterjaliks, muidugi, kõlbab (e)gprs ka…). Vähemalt siinkandis ei ole suurt häda olnud, töötab küllalt kenasti…

    Ja need hoiatuskirjad – autoriõiguste “kaitsega” “tegelevad” ühingud saadavad neid aegajalt teenusepakkujatele tungiva palvega need vastava IP-ga kliendile edasi saata. Kuna nüüd tuleb vastavalt uutele nõuetele ka salvestada, kes ja millal mis IP-d kasutas, on teenusepakkujal vähe võimalust sellest keelduda, kui nad just ei taha vaevarikast kohtuteed sammuda. Olen neid teenusepakkujatele saadetavaid kirju oma silmaga näinud, ja ka neid kohtuga ähvardamisi…
    – – –
    Virgo lisab. See võib sõltuda ka signaali tugevusest. Mäletan, et hea ühendus oli mul siis kui oli vähemalt 3 pulka modemil signaali tugevust. Praegu on vaid üks ja sellest ka see aeglus.
    Mul on hea meel, et Tartus saad seda kasutada.

    Reply
  • Pingback: Elisa Ohvrite Ühingu asutamine on hea mõte. « Virgo Kruve veebikodu ja blogi

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga