Korruptsioon Kuressaares Reformierakonna moodi: Lauri Viikna Tivoli juhtum

Kõigil omavalitsustel on keerulised ajad. Mööda Eestimaad liikuv reformierakondlase Lauri Viikna Tivoli Tuur ei ole sellel suvel inimesi õliga praadinud ega looma (krokodill) surma põhjustanud. Kuressaares andis parteikaaslane talle 70 protsenti hinnaalandust. Miks Urve Tiidus oli nõus vaid 30 protsendi tavapärase tasuga maa rentimise eest ja kellele maksti ülejäänud 70 protsenti?

Kuressaare linnavalitsus tegi Tivoli Tuur 2009 korraldajatele hinnaalandust. Kuressaare linnavalitsuse pressiteates öeldakse, et sooviga kaasa aidata suviste meelelahutusürituste mitmekesistamisele Kuressaare linnas küsitakse Leif Rahvusvahelise Meelelahutuse OÜ-lt platsikasutuse eest kolm korda vähem raha.

Meie Maa ajaleht 19 august 2009

Seal ilmunud kommentaarides aga tuuakse välja, et Viikna omalt poolt hinnasoodustusi küll ei teinud.

“Lisaks küsis linn esialgu platsi eest 17 000 krooni, mis on võrreldes teiste linnadega palju kallim ning Viikna hinnangul õigustamata. “Miks me peaksime sinna tulema, kui saame mujal palju odavamalt hakkama?” küsis ta.

“Näiteks Haapsalus maksame platsi eest 1600 krooni, Pärnus ei maksnud midagi, Tallinnas ei maksnud midagi, Rakveres ei maksnud midagi,” tõi ta välja. Just siin käimise kalliduse tõttu ei ole Tivoli paaril aastal Kuressaarde jõudnud.

Platsi uue hinna ehk 5000 krooni kohta ütles Viikna, et see hind ei ole vastuvõetav, aga Tivoli tuur tuleb Kuressaarde sellegipoolest. “Mulle on Saaremaalt lapsed ja noored nii palju kirjutanud ja küsinud, miks tivolit ei tule, mul ei ole südant neile ära öelda,” rääkis Viikna.” http://www.omasaar.ee/index.php?content=artiklid&sub=41&artid=14816&sec=1

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga