Kingitud hobuse suhu vaatamisest…

Oh mis nutt ja hala käib Kirjatsura blogis. Värske ema kokkupuude uute beebi riiete esmakordse pesemisega tõi kaasa ka valge voodipesu heleroosaks muutumise. See ving ja vigin leidis ilma paroolita avalikustamist vaid selle tõttu, et saaks näpuga näidata – näe, Savisaare antud pakk ei kõlba.

Jutt käib nn Savika kombedest ehk nendest, mis leiduvad Tallinna linnavalitsuse beebipakis.

http://kirjatsuravol2.wordpress.com/

Siin võiks öelda, et kuidas sa said ennekõike nii madalale laskuda, et Edgar Suure kuningriigi aastaid kestnud mustamise järel võisid üldse midagi temaga seostatavast asutusest vastu võtta. Kuhu jäi sinu eneseväärikus, naine! Aruka inimesena oleksid võinud ka eeldada, et taoline blogis kritiseerimine ei jää karma vastulöögita. Hea oli, et need olid vaid kolm voodilina. Pealegi, kas roosa värv pole mitte nummi, et mitte öelda erutav?

Ma rohkem ei kurjusta, ei taolise tasuta kingi üle virisemise ega selle emotsiooni keskerakondlikule linnavalitsuse inkrimineerimise pärast, sest rasedus ja sünnitus on naise jaoks nagu “puuga pähe saamine” ehk ta võib hakata tegema asju, mida tavaliselt ei teeks. Näiteks paneb pesumasinasse kokku uusi ja vanu riideid, mille kohta talle kindlasti ema õpetas, et taolist asja ei tehta. Eriti kui võib eeldada pesupulbri võimet plekid koos värvidega välja pesta.

Laste mähkmete teemalised blogijad peaksid sellest oma lugejaid ette hoiatama, et meesterahvaid mitte traumeerida. Foto 11. september 2009 Tallinn Virgo Kruve poolt.
Laste mähkmete teemalised blogijad peaksid sellest oma lugejaid ette hoiatama. Foto 11. september 2009 Tallinn Virgo Kruve poolt.

Ma olen väikeste laste emade blogide suhtes täiesti salliv aga kindlasti ei kuulu see minu teadliku lugemisvaliku hulka. Seega oleks hea kui lapse teemalised blogid ütleksid kohe alguses ära, millest jutt. Hoiaks ära juhuslikke lugema jäämisi.

Muideks, minu 2008. aasta augustis avaldatud arvamus, et Gruusia oli agressor ja sõja algataja, leidis kinnitust ja Euroopa Liidu vaatlejate vastavas raportis. [mina ja kirjatsura olime tookord vastandlikel seisukohtadel selles küsimuses]. Möödunud nädalal oli Laari Mart selle peale nii löödud, et kukkus kohe koostajaid kahtlustama äraostetuses.

3 thoughts on “Kingitud hobuse suhu vaatamisest…

 • 27. september 2009 at 18:53
  Permalink

  Austet Virgo Kruve vist pole tähele pannt, et terve hulk aega kehtivad meitel lasteriiete-teemalised öirunormid, mis teevad tavalisele (väike)tootajale erakordselt valusalt uta-uta, kui näiteks nöörid on vale pikkusega, sest laps võib end ju üles puua või riie märjaks saades värvi juhtub andma, sest oioioi kui koletu on selline kokkupuude nahaga või suu limaskestaga, mida kõike taudi võib nii veel tänapä tekkida.
  Aga noh, pole hullu, kütame ikka noorele emale toorelt molli, ohutus ja vastutustunne ongi ju mömmidele 🙂

  Reply
 • 27. september 2009 at 21:51
  Permalink

  Hale vingumine jah see beebipaki lugu!Savisaart ma kohe kuidagi ei armasta,aga see jutt on üks igavlev urin igatahes.Kui ei saa mammonat–paha!Kui saad—ikka paha!Täis eesti värk koos eesti naisega!
  Ja kust on “tige kiisu” pärit?Selline silt ilutseb Olevi tänaval näitex.
  – – –
  Virgo: See Olevi tänav oli ilmselt kavala poliitilise sisuga vihje. Ma pole Nõmmel käinud selliseid otsimas, leidsin hoopis Pirita tee äärest.

  Reply
 • 18. oktoober 2009 at 17:36
  Permalink

  Kirjatsura lapsed on pooleaastased ja sa pole IKKA VEEL märganud, et ta kirjutab peamiselt lasteteemadel? Ja võib-olla ta pakki saades ütles täiesti siira tänuga aitäh ja on just sellepärast pettunud, et toona arvas, et sai midagi väärtuslikku, kuid nüüd on see kõik kasutuskõlbmatu – ette hoiatamata? See pigem näitab, et kirjatsura ei õienda niisama igaks juhuks alati Savika kallal (ja ei võta põhimõtteliselt tema linnas mitte midagi vastu ja ei astu tema tehtud kõnniteedele), vaid ainult siis, kui ta tunneb pettumust. Sina määrid talle räige eelarvamuse pähe.
  – – –
  Virgo arvamus. Kirjatsura pole kunagi suuvoodrit vajanud. Minu arvamus võis olla ekslik, sest olen ju kõigest inimene aga tema blogis pole ühtegi rubriiki ega pealkirja (2008. suvest kui hakkasin lugema) mis tunnustaksid Keskerakonna tegemisi.

  Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga