blogid ja internettinimesed

Igavlev Evelin kargas Kalevi kõri kallale

Mis muud kui tähelepanu vajadus sundis maksumaksja tasutavate maksudega abielus oleva Evelin Ilvese otsima endale uut väljakutset. Ilmselt tema kõhnumised, rullitamised ja matkamised enam uudislävi ei ületa.

Nüüd hakkas ta võitlema ainsa suure eestimaise kapitaliga ja ekspordivõimelise firma toodetega. Jääb nõustuda Urmo Soonvald´i delfis avaldatud arvamusega:

Evelin Ilves alustas kampaaniaga, et lapsed ei sööks Kalevi toodetud komme, sest seal on ülemäära transrasvasid. Ei võta siinkohal arvustada, kas neid on liiga palju või mitte. Mitmeid põlvkondi lapsi on õnnelikult nende kommidega üles kasvanud ja kogu riigile vaid rõõmu teinud. Kuigi Kalevi suuromanik Oliver Kruuda oli eelmiste presidendivalimiste eel selgelt Arnold Rüütli poolt, pole tõenäoliselt proua rünnak seotud toonaste poliitiliste eelistustega. Evelin Ilves tahab ajalukku minna kui laste tervise ja hammaste päästja.

delfi link

Kui inimesel on liiga palju vaba aega ja tema sissetulek on garanteeritud riigi eelarvest, siis ta hakkabki endale tegevusi välja mõtlema. Kui siiani tegeles ta oma kehale rakenduse otsimisega (rulluisutas), siis nüüd on ilmselgelt üle pingutanud, sest seab ohtu majanduskriisi tingimustes oma riigi töökohad.

Proua president Evelin Ilves rulluisutamas Pirita teel 5. mai 2008. Foto Virgo Kruve.
Proua president Evelin Ilves rulluisutamas Pirita teel 5. mai 2008. Foto Virgo Kruve.

Minu meelest on palju suuremaks ohuks kemifitseeritud vesi ehk koola sarnased joogid, mis sisaldavad ülisuures koguses suhkrut, keemilisi värvi-, lõhna- ja maitseaineid ning praktiliselt mitte mingit väärtust noore inimese tervisele.

Evelin Ilves võiks parem algatada boikoti Coca-Cola tüüpi jookidele, mis tehakse kohaliku riigi kraaniveest ja ülikõrge hinna (kuni 2x kõrgem piima liitri hinnast) ainsaks põhjenduseks on välisriigist toodud keemilised  ühendid.

Tuletan veel meelde, et THI on Ameerika kultuuri keskel kasvanud ja ta võiks juurutada ka sealsete presidentide traditsiooni, kus ainus riigilt töö eest tasu saav isik on president. Tema abikaasa, lapsed või vanemad selle eest tasu ei saa. Sovjeti aegadel oli komme, et rahvas maksis ka Raissa või mõne teise nimelise riigi esimese mehe kõrval oleva naise kulud otse ega ei jätnud seda abikaasade perekondlikuks siseasjaks.

Kui Toomas Hendrik Ilves kandideeris 2002 sügisel Tallinna linnapeaks, siis tal oli ka loosung, et rohkem euroopalikkust linnaasjadesse. Või midagi sarnast. Äkki lõpetaks presidendi abikaasade abielu maksumaksja rahakotiga ja jätaks nad ikkagi perekonnapea teenitud raha peale elama

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga