Noore mehe hirmus surm: raudteel

Rakveres ikka juhtub. Virumaa Teataja annab teada, et

Laupäeva lõunal Rakveres Kalda tänava lähedal raudteel kaubarongi alla jäänud 21aastase Aivari hukkumine võis olla seotud kihlveoga.
Aktsiaseltsi Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase rääkis inimesele otsa sõitnud kaubarongi vedurijuhi seletuskirjale tuginedes, et algselt oli raudteel kaks noormeest. Pärast hoiatussignaali andmist üks neist lahkus.
Politsei andmetel juhtus traagiline õnnetus laupäeva lõunal kella ühe paiku. Esialgsete andmete järgi oli rongi alla jäänud 21aastane Aivar pruukinud alkoholi, kuid lõpliku vastuse annab ekspertiis.

http://www.virumaateataja.ee/?id=168879

Ühes olen ma küll kindel, et rongi alla jäänud inimest on omastel ilmselt raskem matta, sest inimkeha on liiga habras kokkupõrkeks kümnete tonnide terasega. Muidugi, surnukehaga saab teha visuaalseid parandusi aga siiski, üks vastikumaid suremise viise.

Rakvere raudteejaama suunduvad rööpad pildistatuna Näituse tänava ülekäigu kohalt õnnetuskoha ehk Kalda tänava suunas (umbes 300 m kaugusel). Foto Virgo Kruve 23. september 2009
Rakvere raudteejaama suunduvad rööpad pildistatuna Näituse tänava ülekäigu kohalt õnnetuskoha ehk Kalda tänava suunas (umbes 300 m kaugusel). Foto Virgo Kruve 23. september 2009

Selle pildi pealt on ka näha, et tegemist on hea nähtavusega kohaga ja rongi alla juhuslikult jääda oleks üsnagi raske.

Mulle meenuvad alati taoliste õnnetuste peale ühe National Geographicu pealt nähtud dokfilmi kaadrid Taimaalt, kus üks mees oli ka purjus peaga jäänud slummis raudtee äärde magama. Neil olid seal majad vaid loetud meetrid raudteest ja inimeste hukkumises poleks olnud midagi erakordset. See mees aga elas rongi alla jäämise üle, ta kaotas küll vasaku käe tervenisti ja vasaku jala üsna puusa juurest, kuid ta õppis kasutama paremas käes karku ja suutis isegi liikuda. Muidugi, mis elu see ühe käe ja ühe jalaga võiks olla, ei taha isegi mitte mõelda. Kui mõelda asja irooniale, siis tänu sellele invaliidsusele suurenes ka tema pere sissetulek, sest riik hakkas talle maksma hüvitist ja see oli suurem kui varem õnnestus vaesel perel kuu jooksul teenida. Aga kui meenutan teada seal oma onni ees istumas ja ühe käega oma lapsi kallistamas, siis läheb meel kurvaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga