majandus

Swedpang on äpardunud pensionifondi uus võrdkuju

uus pensionifond swedpang või swedbang

Ma ei ole väga täpselt teinud statistikat enda meelest asjalikumate ajakirjanike suhtes aga nüüd soovitan küll, et Mikk Salu on lugemist väärt.

Erite tema võrdlused LHV aktsiaskandaali ja sealt lahkunute tehtud GILD investeerimispanga jamade kohta.

Selle looga seoses meenus mulle aeg, kui LHV pauguga lõhki läks. Siis olid omad „pahad” (Rain Lõhmus, Kristjan Lepik) ja omad „head” (Rain Tamm & Co). Viimati nimetatud alustasid puhtalt lehelt. Tegid Gildi. Jätsid LHV ja selle määritud maine seljataha. Saatuse irooniana on nüüdseks aga rollid vahetunud. Rain Tamm ja Tõnis Haavel peavad pidevalt tegelema sekelduste klaarimisega.
Aga võib-olla just tänu sellele, et buumi tipus ei tulnud LHV-sse enam nii palju uut raha, jäi ka mõnigi riskantsem investeering tegemata, mis praegu lubab omakorda näidata ilusamaid graafikukõverusi.
Gildi ja LHV lugu on aga ka näide sellest, kui lühike on mälu. Kui lihtsalt võib ratas pöörata. Kes täna kullas, see homme mullas. Ja vastupidi. See seos kehtib ka eelmise nädala Swedbanki pensionifondide ja nn rämpsvõlakirjade skandaali kohta. Nüüd oleme kõik nii targad, et „kurat, Swedbank on meie pensioniraha rämpsu alla huugama pannud”.

http://www.epl.ee/artikkel/479589

Tunnustan ajakirjanik Mikk Salu väga asjalikku artiklit.

Minul ei olnud õnneks mingeid pensionifonde ja selle tõttu võin tagantjärgi parastada, et saite oma Swedbank´i fondidega. Ilmselt olete ka 2 aasta pärast selle ära unustanud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga