Aitab sellest seagripi paanikast

Ma ei saa absoluutselt aru sellest meedias toimuvast seagripiga hirmutamisest ja vaktsiini vajalikkuse propageerimisest. Pigem olen seisukohal, et Tiiu Aro oli õigel teel kui ütles, et seagrippi suremus on 0,1 % aga “tavalisse grippi” 0,6 %. Lisaks oli vist eile Vikerraadios uudislugu Soomest, kus esimestena vaktsiini saama pidanud meditsiinitöötajad ei ole sellest üldsegi huvitatud. Väga raske on veenda meditsiiniga vähem kursis olevaid inimesi kui juba eksperdid ei torma ennast vaktsineerima. Põhjus selleks on väga lihtne: see seagripp on isegi vähem inimest tappev kui igal aastal toimuv “tavalise gripi” hooaeg, mille tüsistustesse sureb maailmas ka kümneid tuhandeid ja pigem on tegemist ravimitööstuste tulu teenimise trikiga. Meedia läheb sellega ka kaasa, sest nii ei pea rääkima majanduskriisist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga