blogid ja internett

Lihtne wordpress plugin späm kommentaaride kustutamiseks

Märkasin juba oktoobri alguses, et minu koduleht www.virgokruve.com oli eriti atraktiivseks muutunud venemaa lugejatele, kes olid lausa <3000 kommentaari kirjutanud ühele lipnik Laari puudutavale artiklile. Täpsemalt küll lipnik Laari pupmpüssi laskmise 10 aastapäeva meenutamise artiklile.

Tegelikult olid need ikkagi späm sisuga ja rohkete linkidega igale poole võrgus. Vaatasin esimese lehe 20 kommentaar 156st lehest läbi ja leidsin, et lihtsam on edasine postitamine kinni keerata ja millalgi hiljem tegeleda selle rämpsu kustutamisega. Siiski tundus ka nüüd hiljem mõte 156 lehte ja seal teha kõigi postituste märgistamise, kustutamise valiku ja kustutamise kinnitamiseks 3 klikki (x 156 = 468 klikki) liiga ajamahukana ning otsisin hoopis väikse koodijupi selleks tööks.

pending kommentaarid kustutamine. foto www.virgokruve.com haldusliidesest.Lahenduseks oli Delete Pending Comments nimeline plugin ja need tuhanded kirjad olidki umbes 6 klikiga kadunud. Seal tuli nimelt kopeerida enne kustutamist kinnitav lause, et “ootel kommentaarid kustututakse jäädavalt ja neid tagasi ei saa” ning lisaks pidin seda protseduuri ka mitu korda tegema. Nimelt esimesel korral kustutati umbes 2000 kommentaari ja järgi jäänud tuhande jaoks tuli raviprotseduuri uuesti korrata.

Kindlasti on späm sisuga kommentaaride ennetamiseks ka teistsuguseid lahendusi nende tagantjärgi kustutamisest aga hetkel ei ole sellele lahendusele mõelnud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga