Hajameelne Edgar Savisaar unistas valimistel oma kandideerimise numbriks 666

Eesti poliitika raudvara Edgar Savisaar ei ole eksimatu. Ühel valimiste üritusel kiitles ta sellega, et tal on Tallinnas hästi meelde jääv kandidaadi number 666. Teadagi, see pidi ju metsalise number olema ja ilmselt paljud ansiplased ja laarikud näevadki teda sellena. Kui abi Moonika Batrakova Savisaarele meenutas, et tegelikult on Lasnamäel kandideerimise number 444, siis oli ta sellest täitsa üllatunud. Ütles: Seda nagu ei usugi kohe.

4. oktoobril 2009 toimus Rakvere raamatukogus kohaliku omavalitsuse valimiste eelne kampaaniaüritus. Ligipääs oli kõigile vaba, kohal umbes 50 inimest. Tallinna linnapea Edgar Savisaar oli pühapäeval tulnud toetama Keskerakonna nimekirja esinumbri Peeter Võsa kandidatuuri Rakvere linnapea kohale.

Kutsus saali ette Võsa meeskonna särgiga neiu ja kiitis, et Peeter Võsa number 254 peaks küll olema hästi meelde jääv. Temal endal olevat Tallinnas lausa kuussada kuuskümmend kuus ja tekitas sellega kuulajates lõbusat meeleolu. Muidugi sellel ajal ei olnud veel sedavõrd palju olnud neid 444 reklaame ka ajalehtedes, et kõik kuulajad esmapilgul seda eksimust ära ei tabanudki. Eriti inimlik reaktsioon oli aga pärast Moonika Batrakova poolt numbri 444 paberile kirjutamist ja talle näitamist, et number ei ole mitte 666 vaid 444. Edgar Savisaar vabandas eksimise täitsa hästi välja:
“Inimlik küll aga see võib väga rängalt maksma minna. Seda nagu ei usugi kohe. 444 ma tahtsin öelda, ükskõik mis ma ütlesin.”
Veel üks tõestus, et Edgar Savisaare naha all on ka INIMENE. Õnneks suudab ta eksimist tunnistada ja tema huumorisoon ei ole ka umbes.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ckR1uFf8w7s]

4. oktoobri valimiste üritusel nägin ma ühte vähestest kordadest, kus Edgar Savisaar lükkas vaevalt minut hiljem oma varasemad sõnad ümber. See läheks ilmselt tõe mitte rääkimise ehk valetamise kategooriasse. Kui mina nägin selles inimlikku eksimust, siis paljud konkurendid oleksid selles ilmselt näinud veel ühte võimalust väite tõestamiseks, et “Savisaar ei sobi Tallinna linnapeaks”  ja seda vastavalt ära kasutanud. Sellel põhjusel ootasingi antud videost rääkimisega kuni Tallinna uue linnavõimu paika saamiseni, sest muidu oleks mõnes toimetuses seda veel Keskerakonna vastu ära kasutatud.

Igatahes mulle meeldib videokaameraga üritustel liikuda ja kavatsen ka edaspidi poliitilistele üritustele sellega minna. Muidugi, mul on selline 2005. versioon DV kassetiga kaamera aga äkki saan tulevasteks Riigikogu valimisteks ka asjalikuma kaamera.

Ajaloos on teada ka üks juhtum kui kandidaadi sõnad valimiste üritusel maksid talle lausa presidendi koha. Jutt käib John Kerry 2004. kampaaniast presidendi ametisse kui ta ühel üritusel tunnistas, et “enne kui ta hääletas selle eelnõu poolt, oli ta selle vastu hääletanud”. Seega ta tunnistas oma kiiret meelemuutust ja pälvis väiksema valijate toetuse.

Praegusel juhul aga Savisaare meelemuutus numbri 666 pealt 444 peale oli vägagi mõistetav ja ütleks isegi, et südamlikult inimlik. Muidugi võiksid toimetused välja selgitada, miks oli tema eelistus 666 ja mitte 333 või 777 mis oleksid ka kultuuriliselt tähenduslikud. Nimelt numbriga 3 või 7 on märksa rohkem asju seotud kui numbriga 6.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga