Pole lootustki, et Toomas H. Ilves saaks Euroopa Liidus ametikoha

Ma vaatasin eile üllatusega, kuidas ERR ja TV3 vähemalt ning Vikerraadio rääkisid Eesti poolsest kandidaadist Euroopa Liidu presidendi või välispoliitika käilakuju kohale. Euronews ei paiguta teda isegi 4 nimetamist vääriva kandidaadi sekka. Rääkigu see Matti Vanhanen ükskõik mida Andrus Ansipile, siis Eesti esindaja võimalused on mikroskoopilised. Umbes samas suurusjärgus kui Lilleküla staadionil istuja teas saada pihta tuvi sitaga.

Tegelikult on märksa suuremad võimalused hoopis soomlasel Olli Rehn´il või rootslasel Carl Bildt´il.

0808359 euroopa liidu välisministri kandidaadid Olli Rehn ja Carl Bildt
euroopa liidu välisministri kandidaadid Olli Rehn ja Carl Bildt. Euronews 11.11.2009

Euronews: http://www.euronews.net/2009/11/11/eu-top-jobs-names-still-swirling

Muide, Eesti majanduse SKP hakkas vähenema 2006. III kvartalist ehk siis koos THI ehk Toomas Hendrik Ilvese ametisse saamisega. Seega pole ka lootust, et THI langus peatuks enne kui THI on vabastanud presidendi ametikoha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga