inimesed

Novembri lõpuni aega pensioni põletamise fondi valikuga

Eesti Vabariik murdus II pensionisamba liitujate koormuse all ning peatas enda poolsed sissemaksed 2010. aastaks. Pankades käib kampaania, et inimesed siiski jätkaksid enda sissemakseid. Muidugi, mis viga on raha praegu korjata kui seda tuleb välja maksta umbes 30 aasta pärast. Senised 7 aastat fondide tegevust näitas, et vaid selle aja jooksul suudavad pensionifondid seda mitte ainult samas summas sissemaksetega hoida vaid lausa ka vähendada. Seejuures on tegemist olnud vaid börsile paigutatud vahendite väärtuse vähenemisega aga kui peaks toimuma hoopis mõne fondi väärkasutus, siis ei jääks eriti midagi alles. Meenutage kasvõi Hävitusfondi ja EVP-de aegu. Õigus, selle fondi nimi oli Hüvitusfond aga pärast 1997. börsi kriisi ei jäänud ka selle rahadest eriti midagi alles.

novembris on viimane aeg kogumispensioni lepingu pikendamise sõlmimiseks swedbank lehel
novembris on viimane aeg kogumispensioni lepingu pikendamise sõlmimiseks swedbank lehel. Reklaam swedbank.ee pealt.

Pange tähele, et raha on korjatud klaasist pudelisse. Mulle tundub, et selle ava on täpselt nii lai, et mündid mahuvad sisse aga kui tahad käega võtta, siis ei ole see võimalik.

Teate ikka, kuidas Aafrikas ahve lõksu püütakse? Pudeli sisse pannakse banaan ja kui pärdik sirutab käpa selle järele, siis saab banaani sealt kätte aga koos puuviljaga enam käppa välja tõmmata ei õnnestu ja käpaga pudeli sees juba puu otsa ei roni ning sedasi saadaksegi ahvid tervelt ja vigastamatult kätte. Kui ta oleks ainult raatsinud banaanist loobuda!

Samamoodi jätke see II sammas täitmata, sest selle rahad võetakse tegelikult I sambast ja tulevikus on Teil selle osa väiksem. Seega olete justkui ahvid, kes tahavad pudelist saada banaani (lisa 2 % sotsmaksu) aga tegelikult olete elu lõpuni seotud pensioni fondide kliendiks (isegi HIV on võimalik kontrolli all hoida aga II pensionisambast ravib vaid surm) ja pealtnäha riigi poolt juurde pandav raha on võetud Teie enda I pensioni sambast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga