Pronksiööde mässuline saab Eesti Vabariigilt hüvitust 20 000 krooni

Mäletate seda Integratsiooni sihtasutuse hüüdlauset: palju toredaid inimesi? See on isegi kaubamärgina registreeritud!

Venekeelne ERR annab teada, et 28. aprillil 2007 Narvas pronksiööde mässu ajal tegutsenud mees jäi hoolimata prokuratuuri ja KAPO süüdistustest ikkagi õigeks ning Eesti Vabariik peab talle hüvitama 9 päevase aresti ja advokaadile kulunud 20 tuhat krooni.

Täpsemalt oli asi siis selles, et nimetatud kuupäeval toimus politsei ja selle erariietes kaastööliste aktsioone Narva linnas ja ühe arreteerimise jäädvustas videolindile ka Juri Magerov, kes eiras politsei poolseid käsklusi filmimise lõpetamiseks.

Юрий Магеров был обвинен в том, что 28 апреля 2007 года – во время апрельских беспорядков в Нарве – отказался прекратить видеосъемку задержания молодого человека работниками полиции и при этом оскорблял сотрудников КаПо и полицейских.
У Юрия Магерова есть право требовать от государства компенсацию за проведенный под арестом девять дней. Оплата услуг адвоката – 20 тысяч крон и судебные издержки также покрываются за государственный счет.

http://novosti.err.ee/index.php?26185973

Igatahes Andrus Ansip koos teise parempoolse IRL-i pundiga ei saanud mitte ainuüksi teisitimõtlejate suukorvistamisega hakkama, vaid rikkusid ära nii Eesti majanduse kui ka rahvuste vahelised suhted.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga