eesti meediainimesedmajandus

Kultuuri pidur Rein Lang sai ajakirjanduse vaenlase tiitli

Käesoleva aasta ajakirjanduse vaenlaseks valiti justiitsminister ja reformierakonna liige Rein Lang. See oli mehele juba teine kord saada halvustav nimetus, mis iga vähegi normaalset inimest ei rõõmustaks. Meie Rein, hüüdnimega Molekul, on aga eriline. Näiteks ta lekitab oma poliitiliste konkurentide kohta ajakirjandusele (tavaliselt ajalehes Postimees) materjale. Neist viimane on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jüri Pihli avalduse ilmumine vaid mõni tund pärast riigi raadios Lauri Hussariga vestlemist lausa Justiitsministeeriumi kodulehele. Euroopas oleks see ennekuulmatu, et ühe partei minister kasutab poliitilise võitluse vahendina politseile esitatud materjalide avalikustamist (olgu need kasvõi tema tegevust mainivad) ja teeb seda veel enda juhitava ministeeriumi kodulehe vahenduse ja töötajate käe läbi.

Rein Lang on lisaks ajakirjanduse vaenlase tiitlile saanud ka 2003. aastal kultuuri piduri nimetuse.

Selle kultuuri piduri nimetuse sai küll Reformierakond aga telejaama TV3 stuudiosse läks seda vastu võtma just Rein Lang, kes oli tookord veel Tallinna abilinnapea kui ma ei eksi.

Aasta kultuuripiduriks tunnistatud Reformierakonna esindaja Rein Lang kahtles tiitlit vastu võttes, kas kultuuriinimesed lugeda oskavad, ning võrdles Tartu kunstikooli rektorit Ants Jusket ja Kunstnike Liidu esimeest Jaan Elkenit lumpeniga.

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=150584

Selle kõige juures oli ta ise rõivastunud stepi kasaka kostüümi.

20.12.2003 Rein Lang saab kultuuri piduri nimetuse kogu Reformierakonna nimel. foto tv3
20.12.2003 Rein Lang saab kultuuri piduri nimetuse kogu Reformierakonna nimel. foto tv3

Öeldakse, et 2 ilma kolmandata ei jää. Saab näha, kas Rein Lang saab ka kolmanda pressi vaenlase tiitli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga