Parempoolsed viskasid õhkus kaks PR parti

Part ehk utka on suhtekorralduse alane termin ja tähistab tühja mulli või teema algatamist, et sellega tähelepanu kõrvale juhtida olulisematelt teemadelt.

Tänases Päevalehes oli selleks mõte järjekordselt muuta Riigikogu valimiste süsteemi, et ei korduks konservatiivide kaotus nagu oktoobris toimunud kohalikel valimistel. Toivo Klaar räägib isamaa algusaastate mõttest 1 mandaadiga ringkondadest ja tsiteerib Res Publica ideoloogi Rein Taagepera.

Teine mõte oli IRL-i siseminister Marko Pomerantsi mõte, et riik võiks hakata kulutama raha Ida-Virumaa muukeelsete elanike informeerimiseks. Marko Pomerants: loome Ida-Virumaale riikliku lehe.

Kas need 2 algatust tähendavad, et Isamaa ja Res Publica ajutrustis on valmimas plaan 2011. Riigikogu valimiste parema tulemuse saavutamiseks? Teatavasti 2007. tuli välja, et Isamaa pluss Res Publica ei andnud sama arvu parlamendi kohti ja nad kaotasid suurima fraktsiooni tiitli ning tubli 30 protsenti oma mandaatide arvust. Ilmselt on konservatiividel vaja saada ka mingid hääled Ida-Virumaalt ja selleks tehaksegi riiklik maksumaksja rahadega ajaleht, et ei korduks Tallinna fenomen ehk ülekaalukas toetus liberaalsele Keskerakonnale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga