inimesedpaanika

Eesti valitsus allus ravimi tootjate tekitatud H1N1 gripi paanikale. Rahval oli mõistust

Eesti valitsus tellis 200 000 hooajalise gripi A H1N1 vaktsiini umbes 35 miljoni krooni eest. Selgus, et alates 15. detsembrist on kättesaadava ülikalli süsti saamisest olnud hvitatud vaid 4656 inimest. See on põrumine! Eesti rahvas on osutunud palju targemaks, sest nad teavad selle gripi olevat möödunud aastate omast vähem ohtliku ega pole sellega allunud meedia külvatud paanikale. Pärast aktsiaturu ja kinnisvara kriise siin ja sealpool Atlandi ookeani võib must tulevik oodata ka ravimite tootjaid. Ma kuulsin isegi raadiost teadet, et Saksamaa alustas kõnelusi umbes poole tellitud seagripi vaktsiini ostmise tühistamiseks ja samuti pakuti neid teistele riikidele.

Eestis on endiselt 1 nädala jooksul liikluses surnud rohkem inimesi kui seda “uus ja ohtlik” gripp suutis. Pealegi tasuks meenutada, et alles paari kuu eest olid kõik gripi juhtumid sisse toodud välismaalt. Meenutage kasvõi seda USA koolilaste gruppi, kes andsid mingil hetkel lausa 40 % kõigist seagripi H1N1 registreeritud juhtumitest. Ma isegi ei välistaks, et USA-st lasti nakatunud inimesi teadlikult välja (Kanadas nõutakse saabujatelt tõendit seagripi vastu vaktsineerimisest), et nad levitaksid seda Mehhikos alguse saanud viirust ka mujal riikides. Samuti on endiselt tugev kahtlus selle gripi puhkemise põhjustel, sest viirus tundub olevat isegi rohkem meditsiinifirmade kätetöö kui looduses toimunud 3 (linnugripi, seagripi ja inimgripi) viiruse tüvede ristumine. Pealegi tuleks meenutada, et selle kümnendi jooksul on pidevalt olnud küll SARS-i ehk aasia gripi paanika ja siis selle järel linnugripi paanika. Nüüd siis seagripp, mis on omamoodi sarnane I maailmasõja ajal hispaania gripi nime ehk Must lesk nimelise viirusega.

Rõhutan veelkord, et paljas gripp ei tapa. Nõrgestatud organismile saavad surmavaks mõne muu viiruse või haigusega seotud tüsistused. Seega pole tegemist mitte mingil juhul ohtlikuma viirusega kui näiteks tuberkuloos. Ma võin eksida ja loodetavasti see nii ka on aga mulle meenub, et mõned aastad tagasi löödi arstide poolt hädakella just nimelt ravimitele allumatu tuberkuloosi leviku pärast. Pärast seda on asi maha vaibunud. Ma arvan, et endiselt sureb tuberkuloosi vähemalt 10 korda rohkem inimesi kui gripi tõttu. Selle tähelepanu nihkumise põhjuseks võib olla asjaolu, et ravimite tootjad ei saa vaktsiini pakkuda igal aastal (loe: teenida kasumit) ja tuberkuloosi vaktsiin oli vist lausa 10 aasta peale või igal juhul mitmeteks aastateks.

Igatahes lugege lõpetuseks ka Raadio Majak (majakas) tsiteeritud artiklit, milles WHO-d ehk Maailma Tervishoiu Organisatsiooni süüdistati vandenõus gripi pandeemia reeglite muutmises ja sellega vaktsiini tootjate müügile kaasa aitamises.

Независимые ученые из Британии и США обвинили ВОЗ в сговоре. По мнению исследователей, Всемирная организация здравоохранения объявила шестой уровень пандемии свиного гриппа в интересах крупных фармацевтических корпораций.
По оценкам экспертов, на лекарствах от A/H1N1 компании заработали до 7 млрд евро. Напомним, эксперты ВОЗ настойчиво рекомендовали странам провести массовую вакцинацию, и в качестве единственного действующего лекарства называли препарат “Тамифлю”, производимый корпорацией Roche. Это лекарство раньше “рекламировали” как единственное средство от птичьего гриппа.

Minu tõlge
Sõltumatud USA ja Suurbritannia teadlased süüdistasid WHO-d vandenõus. Nende arvates ülemaailmne tervishoiu organisatsioon kuulutas seagripi 6 tasemega pandeemiaks suurte farmaatsiafirmade huvides.
Ekspertide arvutuse järgi teenisid korporatsioonid A H1N1 ravimi pealt kuni 7 miljardit eurot ehk 7 000 000 000 €. Tuletame meelde, et WHO eksperdid soovitasid tungivalt riikidele massilise vaktsineerimise läbiviimist ja ainsa tõepoolest toimiva ravimina nimetasid ravimit Tamiflu. Seda toodab korporatsioon Roche. Seda ravimit “reklaamiti” varem kui ainsat vahendit linnugripi vastu.

http://www.radiomajak.ru/doc.html?id=164628

Tuleb tunnustada selle äri suurejoonelisust, sest üksiku tarbija taskust raha kätte saamise asemel tehakse seda väljapressimiste meedias ja objektiks on riikide valitsused. Väga lihtne on ravimite müügiga tegelejatel leida paar inimest, kes siis hakkavad süüdistama valitsust inimeste tervisest mitte hoolimises ja nõuavad ikkagi ravimite ostmist. Isegi siis kui 97,5 protsenti tellitud vaktsiinist ei leia isegi tasuta jagamise korral huvilisi.

Jah, 97,5 protsenti tellitud vaktsiinist on asjatult tellitud ja raisatud, sest praeguse tempo juures (15 päevaga 4600 inimest) kuluks 200 000 vaktsiini inimestele süstimiseks 21,5 kuud. Seega lõpetaks Eesti Vabariik seagripi vaktsiini välja jagamise millalgi aasta 2011 septembri 3 nädalal. Seega ka pärast järgmise talve gripi epideemiat. Kes teab, äkki on siis päevakorda tõusnud hoopis ilvesegripp või veiste hullu lehma tõve vaktsiin ja meie kõigi rahaga ostetakse seda jällegi lattu seisma.

Kas selle raha raiskamise eest vastutab ainult sotsiaalminister Hanno Pevkuri või ka mõni Sotsiaalministeeriumi ametnikest aga tellitud mõttetu asja pärast peaks keegi vastutama riigieelarve raha raiskamise pärast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga