blogid ja internettpoliitika

IRL-i Infopartisan ja tema vassimine 45 % parlamendi kohtade kaotamisega

Ma tunnustan inimesi, kes julgevad olla konservatiivid isegi pärast nende ideoloogiat kandnud valitsuste põhjustatud 41 tuhande eestase sündimata jäämist. See peab olema ikka tõeline genotsiidi partei, mis 18 aasta jooksul tekitab 11 korda suurema eestlaste arvu kahanemise kui suutis seda 2 aastat kestnud Vabadussõda. Iroonia on asja juures aga veel selles, et ka Vabadussõja mälestusmärgi rajasid konservatiivid IRL-i parteist (autor Rainer Sternfeld, ehituse juht Aivar Reivik ja 110 miljonit riigi raha maksnud tellija Jaak Aaviksoo). Seejuures on tulemus sama hale kui Mart Laar ja tema kaks valitsust või Juhan Parts “muvvame läbi” seltskond.

Kuid nüüd asja juurde. Täpsemalt blogija Infopartisan väidab, et 2007. Riigikogu ehk parlamendi valimised oli konservatiividele edukad. Tsiteerime teda:

Kui irlikaid saadab 2011. aasta parlamendivalimistel edu (2007. aastal seati eesmärgiks nende võitmine, aga tegelikult piisaks ka kohtade arvu minimaalsest suurenemisest, et neid valimisi erakonna jaoks edukaks lugeda), siis ei nähta nime vahetamiseks tõenäoliselt põhjust.

http://infopartisan.blogspot.com/2010/01/kas-irl-peaks-vahetama-nime.html

Tegelikult oli olukord selline, et saadi 19 mandaati ja oldi sellega 3 kohal. Seevastu kaotati 16 mandaati, sest varem oli Isamaaliit ja Res Publica eraldi kandideerides saanud kokku lausa 35 mandaati.

Seega

IRL kaotas 45 protsenti parlamendi nendest kohtadest, mis oli saadud 2003. valimistel eraldi Isamaaliidu ja ka Res Publica poolt.

irl kaotas 16 kohta ehk 45 protsenti parlamendist 2007 valimistel
irl kaotas 16 kohta ehk 45 protsenti parlamendist 2007 valimistel

Kui kõik teised parandasid oma positsioone, siis kohti kaotasid kõige rohkem konservatiivid Isamaa ja Res Publica liidust ehk 16 mandaati või 45 % kohtadest ja Rahvaliit mis sai 6 mandaati aga kaotas 7 kohta (vähenemine seega 46 protsenti). Pange tähele, et ka rahvaliit on konservatiivide tiiva partei. Samuti seda maagilist 45 protsendi ringi jäävat kohtade kaotust. Ka Rahvaliit oli Juhan Partsi valitsuses koos Reformierakonna ja Res Publicaga. Tulemust siis nägime.

3 thoughts on “IRL-i Infopartisan ja tema vassimine 45 % parlamendi kohtade kaotamisega

  • Rahune maha! Jutt käib 2011. aasta valimistest. 2007. aastal, pärast siis toimunud valimisi, seadis IRL eesmärgiks 2011. aasta valimiste võitmise. Mina sellesse erakonda ei kuulu ega ole kunagi kuulunud. 2007. aastal ei saanud see isegi minu häält.

    Reply
  • Kodanik vasakpoolne populist, suuremaid mõrvu ja sigadusi nii Eestlaste, kui ka terve inimkonna vastu tervikuna, kui sinu jumaldatud vasakpoolsus ei ole maailma ajaloos keegi suutnud korda saata.

    Seega lõpeta oma vasakpopulistlik retoorika. Sinu kodulinnas Pärnus on vasakpopulistliku keskjuhtimise tulemusel linn pankrotis ja sama ka Tallinna tulevik, aga vait Te ikka ei jää. Tsiteerides klassikuid, inimkonna huvides oleks vist hädatapmine!

    Reply
  • Virgo Kruve, soovin teie tähelepanu juhtida ühele faktiveale, mida te olete kasutanud EPL-i kommentaariumis mitmeid kordi. Te nimetate Reformierakonda projektiparteist ja viitate aastale 1999. Reformierakond nimelt EI OLE kunagi projektipartei olnud (seda peaks tõestama ka fakt, et ref on kõige pikemalt valitsuses olnud erakond). Reformierakond loodi 1994.a. ja esimestel valimistel osaleti edukalt 1995.a.
    – – –
    Virgo lisab: Ilmselt on meil erinev tõlgendus projekti parteile. Minu jaoks on selle ainus eesmärk ja poliitika iga hinna eest võimul püsida. Selleks muudetakse põhimõtteid, koostöö partnereid ja vajadusel varastatakse teistelt parteidelt ideid (emapalk oli 2003. Mõõdukate algatust).
    Olgu siis, jätame Reformierakonna projektipartei nimetusest ilma. Küll aga on ta olnud madrats, millega kõik teised erakonnad on maganud aga mitte kunagi tõsiselt armastanud. Nad nimelt levitavad vastikute reformitripperit, mille sümptomiteks on hiljem parteide nakatumine teisitimõtlejatega (Keskerakond 2003 suvel lõhenemise äärel), ajaloo prügikasti vajumine (Res Publica Juhan Partsi valitsuse järel) või hoopis poliitilise politsei objektiks saamine (Rahvaliit ja Villu Reiljan).

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga