eesti meediainimesed

Vahepeal on kiire aeg olnud…

ja polegi siia kirjutama jõudnud aga millalgi hakkan jälle sama tubliks, et vähemalt korra päevas teen postituse.

Vahepeal on siis toimunud järgnevat ja sellest tuleks kirjutada:

Ülemöödunud nädala lõpus oli muidugi külma üle -20 kraadi aga seevastu oli ka ilm ülimalt selge ning mul õnnestus Põhja-Eestis näha 21 kanali pealt Läti TV7 katkendeid. Seejuures täiesti talutava pildi ja heliga. Mõõtsin kaardilt, et antenn ja VHS asuvad linnulennult 220 kilomeetrit Läti piirist. Lisage sinna juurde veel 40 kilomeetrite Valmierani või umbes 120 Riiani, sest ma ei ole suutnud leida selle 21. kanali saatja võimalikku asukohta.

Teiseks oli pühapäeval väga humoorikas jälgida IRL-i suurkogu ülekannet. Mitte ainult sealsete intriigide pärast, vaid ka mahlase kõnepruugi kasutamist. Muidugi tehniline kvaliteet oli alla igasugust arvestust. Kord keerati heli põhja, siis jälle ei kostunud mikrofini ja kaameramees ei tabanud absoluutselt seinale näidatud videosid või siis kandideerijate nimekirju ja asju. Vähemalt sellest teemast peaks saama küll paar postitust teha.

Kolmandaks ajas mul hinge täis ETV erapoolikuses kahtlemine ja vaatasin üle kõik jaanuaris eetris olnud 20 terevisiooni saadet (kestvus 40 tundi) ja märkisin kõigi esinejate erakondliku kuuluvuse tabelisse. Tulemus oli selline:

Saatejuhid Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino andsid 40 tunni jooksul erakonna liikmetele sõna järgnevalt: IRL 2 tundi ja 3,22 minutit, Reformierakond 1 tund 13,9 minutit, SDE 36,47 minutit, Eestimaa Rohelised 8,03 minutit, Rahvaliit 7,37 minutit ja Keskerakond 6,36 minutit.

Pikemalt saab IRL-i ja Reformierakonna ülistamisest maksumaksja rahade eest lugeda kolmapäevasest Kesknädalast. Pärast seda tahaksin ma väga kuulda, kas Tarmu Tammer leiab veel endiselt, et pole põhjust isegi mitte uurida ERR-i saadete erapoolikust. Igatahes sellele teemale on oodata järge, sest sarnase sõna saajate võrdluse võiks teha veel näiteks saadete Välisilm, Erisaade, Foorum või kell 21.00 eetris olevate AK uudiste peale.

Möödunud aastal sai jaanuaris vaadeldud Vikerraadio kallutatust ja ka seda võiks nüüd võrrelda, et kas asi on veelgi rohkem valitsuse erakondade inimeste kontrolli alla läinud.

Jaanuaris kutsus Vikerraadio valitsusse kuuluvate erakondade inimesi uudiste- ja poliitikasaadete välisel ajal stuudiosse või edastas intervjuusid nendega kolm korda sagedamini, kui andis sõna mõne valitsusvälise erakonna liikmetele. Selliseks maailmavaate propageerimiseks anti Eesti suurima kuulatavusega raadioprogrammi eetriajast 76 protsenti, kui intervjueeritaval oli valitsuserakondlik taust.

https://www.virgokruve.com/407/vikerraadio-kui-valitsuse-propagandapasun/

Lisaks on meedias käimas justkui heade uudiste ja lugude algatamise teema. Näiteks täna oli Vikerraadios lugu 20 inimese palkamisest telefonidega helistama, eile oli vist 5 mööbli restaureerija lugu (ajakirjanik Olev Kenk, Järvamaalt).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga