JUBE! USA sõdur piinas ‘waterboarding’ uputamisega oma 4 aastast tütart

27 aastane USA sõdur Joshua Tabor tunnistas politseis üles, et kasutas CIA piinamise tehnikate hulka kuuluvat ‘waterboarding’ ehk uputamise tehnikat oma 4 aastase tütre peal, sest tüdruk ei osanud tähestikku lugeda. Asjast teatas UK ajaleht DailyMail, sellele viitas Iltasanomat.

Waterboarding või simuleeritud uppumise tehnikat kasutati CIA ülekuulajate poolg Guantanamo vanglas terrorismis kahtlustatavate murdmiseks. Vangidele valati vett näkku senikaua kui õhu puudusest tekkis uppumise hirm. President Barack Obama on sellise tegevuse keelustanud. Konservatiivid (Georg Walker Bush USA-s, Eestis Mart Laar ja IRL-i poliitikud) on ristiretkel islami usu vastu korduvalt vahele jäänud piinamiste ja moraalitu käitumisega. Meenutame kasvõi Iraagi Abu Ghraibi vangla sadu piinamise ja alandamise fotosid. Kusjuures kõik need materjalid olid jäädvustatud ühel ülekuulamiste õhtul. Võib vaid ette kujutada, mida seal siis tehti ülejäänud päevadel nädalast või nädalate kaupa igas kuus.

Politsei ei ole avalikustanud tema sõjaväelist teenistust aga tema baasist on väeosad käinud teenistuses Iraagis ja Afganistanis.

Ilmselt õppiski ta seal waterboarding tehnikat. Loomulikult kõige parematelt! Hirmus siiski mõelda, et Eesti on olnud selliste moraali hälvikute liitlaseks.

Kuid üldiselt peaks tsiteerima USA hümni esimese salmi lõppu:

O’er the land of the free and the home of the brave?

(vabade maa ja vaprate kodu?)

Lisaks veel see ka, et alles hiljuti sai Joshua Tabor oma tütre hooldaja õiguse. Pärast sellist ebainimlikku käitumist oma lapsega tuleks ilmselt tõhustada sõdurite vaimse seisundi hindamist. Näiteks Eestis on teada juhtum, kus Iraaki(?) okupeerimas käinud sõdur tappis tagasi tulles kogu oma pere ja ka iseenda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga