majandus

Selver on kolm korda kallim kui turistile mõeldud pood

Järgnevalt üks näide, et Selver võib ühe toote eest küsida ligi 3 korda rohkem kui Tallinna suveniiripood või umbes 100 korda rohkem kui Säästumarket. Jutt on plastmassist varre otsas olevast autolipust.

11.-24. veebruarini oli Selveris saadaval kampaania “Hea ja eestimaine kullafond” reklaamvoldiku järgi soodsa hinnaga EÜS-i värvidega sini-must-valge autolipp. Mäletate küll, nagu neid kasutati massiliselt 2007. suvel “rahvusluse” demonstreerimiseks või siis Tallinnas narkootikumide tarvitamise ja BMW maasturiga posti sõites (Sõpruse puiesteel 07.09.2009).

Igatahes voldikus oli selle tavaliseks hinnaks toodud 145 krooni. Juures oli märge -20 % ja kampaania hinnaks nimetati 115 krooni.

Sellist plastikust lippu müüdi Tallinna Raekoja lähedal suveniiride poes möödunud aasta aprillis 50 krooniga.

autolipp sini-must-valge suveniir 28. aprill 2009 foto virgo kruve
autolipp sini-must-valge suveniir 28. aprill 2009 foto Virgo Kruve

Ma arvan, et 50 krooni rahvuslipu eest on turisti vaatepunktist ka täitsa hea ja mõistlik hind ehk siis 3 €.

Sellist plastikust lippu müüs Säästumarket 2008. jaanuaris umbes 1,5 krooni eest. Või oli see 3 krooni aga igal juhul nii naeruväärselt väike summa, et ostsin selle tookord ära, sest nii madal hind tundus juba tasuta saamisena. Igatahes koha leidis ta vannitoa peegli küljes.

Mis kõige iroonilisem selle Selveri pakkumise juures, siis selle lipu 115 kroonine hind kehtib ja pange nüüd väga hästi tähele: püsikliendile Partnerkaardiga!

See pole küll lojaalse kliendi suhtes aus kui müüd talle mõne tavalise poega võrredes 3 või lausa 100 korda kallima kauba ja nimetad selle siis soodsalt saaduks.

Selver on 3 korda kallim teistest poodidest. Näiteks autolipp maksab 145 krooni, suveniiride poes vaid 50 krooni ja Säästumarketis 1,5 krooni
Selver on 3 korda kallim teistest poodidest. Näiteks autolipp maksab 145 krooni, suveniiride poes vaid 50 krooni ja Säästumarketis 1,5 krooni. foto Virgo Kruve

Muide, Selverite juht Iivi Saar taandatakse juhatusest aga siin võib olla põhjuseks Läti kaupluste tegevuse külmutamine nagu see oli sõnastatud börsile esitatud teates.

Hinnavõrdlus: Prisma odavaim, Selver kõige kallim – Õhtuleht 17 veeb. 2010

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga