blogid ja internett

Mina kommenteerin ainult enda nimega

Oluline teade kõigile internetis minu nimega kokku puutujatele: ma kommenteerin enda nimega ainult sellistes keskkondades, kus kasutaja on tuvastatud. Seega siis EPL.ee ja blogide keskkonnad (blogger.com ja wordpress.com), kus kasutaja nimi viitab ka minu nimelisele blogile. Harva käin twitteris ja veel harvem orkutis aga teistes keskkondades ma oma arvamusi ei avalda.

Kõigil teistel lehtedel toodud arvamused ei ole 99 % tõenäosusega minu kirjutatud. See hakkab siis kehtima alates 8. märtsist 2010. Varem olen mõnedel puhkudel kirjutanud ka sellistesse kohtadesse, kus kasutajat ei ole tuvastatud ning usaldatud tema antud andmeid. Kuid nüüd tuleb sellest loobuda.

Sellise sammu astumiseks oli kaks põhjust.

Esiteks teatas infopartisan, et tema kirjutisi kasutatakse kellegi teise poolt ära:

Oleksin selle ajaveebi lugejatele tänulik, kui nad ei kasutaks siit mujale, näiteks Nõmme Valitsuse veebilehe kommentaariumi või mingitesse kinnistesse foorumitesse, postitusi kopeerides oma pseudonüümina selle ajaveebi nime ega hakkaks seal selle nime all arendama vestlusi, millest nende vestluspartneritele jääb mulje, et nende näol on tegemist selle ajaveebi autoriga. Ühtlasi teatan, et mul ei ole kombeks kasutada sõna “infopartisan” kusagil kommentaariumites ja foorumites oma pseudonüümina. Kui keegi seda teeb, siis ei ole tegemist minuga.

http://infopartisan.blogspot.com/2010/02/uks-vaike-palve-ning-selgitus.html

Ja teiseks pealkiri ajalehest Postimees:

Politsei uurib ajakirjaniku identiteedi arvatavat vargust

Lõuna prefektuur käivitas kriminaalmenetluse, et selgitada kahtlusi, nagu oleks veebis kommentaare kirjutanud isik varastanud Postimehe tuntud ajakirjaniku Priit Pulleritsu identiteedi.
http://www.postimees.ee/?id=233589

Seal toodud kommentaarid tõestasid, et Eestis on väga palju inimesi, kelle elu on täiesti tühine ja siis lõbustavad ennast teiste tekstide ja piltide (suhtlusportaali) kopeerimisega ning nende abil endast parema mulje loomisega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga