inimesed

Tallinna pikim trolliliin kärbitakse lühemaks

Ajaleht Pealinn andis teada, et pikim trolliliin nr 9 (9,1 kilomeetrit) jääb paari kilomeetri võrra lühemaks:

alates 1. juunist 9. liini trollid enam Kopli poolsaare lõppu Tallinna Tehnikaülikooli endise majandusteaduskonna, praeguse Mereakadeemia hoone juurde, vaid hakkavad tagasi Mustamäe poole pöörama Maleva trammipeatuse juures.

http://www.pealinn.ee/index.php?pid=87&lang=5&nid=7348

See tähendab, et Sõle ja Kopli tänava ristmiku ligidale tehakse trollidele uus peatus trammipeatuse kõrvale, et inimesed saaksid selle peale minna ja siis poolsaare lõppu sõita.

Tuleb öelda, et kulude kokkuhoiuks, liinile on vähem trolle vaja kui nende marsruut jääb lühemaks, on see mõte hea. Aga mind häirib, et näiteks pileti kasutajana pean selle viimase 1,5 kilomeetri jaoks ostma trammis uue pileti. Õigemini saaksin ka jänest sõita, sest kontrollid pole kunagi pärast Maleva peatust oodanud, enamasti passisid nad sellest linna viival suunal. Muidugi saavad nad edaspidi seda tegema hakata, sest käänakuid varitsemiseks jagub.

Teine probleem on aga selle trollipeatuse ehitamisega, sest mina küll ei näe seal võimalust peatee äärde laienduse tegemiseks. Aga küllap projekteerijad saavad hakkama ja veenavad selles ka tellijat. Meenub, et Tallinnas ehitati isegi ilma ühegi aknata kortereid ja ka sellised osteti buumi ajal ära.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga