blogid ja internettinimesedpoliitika

Erakonna Ühtne Eesti suurkogu jätkab IRL-i sisetüli lepitamist

Teater NO99 lavastastab 7. mail Saku Suurhallis IRL sisetülide leevendamiseks etenduse Ühtne Eesti. Nende vastav info asub eestieest.ee lehel aga EESTI EEST on IRL-i kaubamärk. Isamaaliidu taotlus kaubamärgile ja domeenile esitati juba aprillis 2006. Öelge nüüd, kuidas saab selline domeen eestieest.ee nüüd juhuslikult sattuda Vanalinnastuudio valdusse? Õige oleks öelda, et ei saagi. See anti neile isamaalaste poolt.

kaubämarki EESTI EEST sisaldav domeen eestieest.ee registreeritud 5. aprillil 2006 ja seda on muudetud18. märtsil 2010. Ilmselt registreeriti ümber Vanalinnastuudio nimele. Kaubamärk EESTI EEST taotlus esitati Patendiametile 1 päev domeeni esmakordsest registreerimisest varem. See ei ole kokkusattumus.
kaubämarki EESTI EEST sisaldav domeen eestieest.ee registreeritud 5. aprillil 2006 ja seda on muudetud18. märtsil 2010. Ilmselt registreeriti ümber Vanalinnastuudio nimele. Kaubamärk EESTI EEST taotlus esitati Patendiametile 1 päev enne domeeni esmakordset registreerimist. See ei ole kokkusattumus. Autori foto EENET andmetest

Lisaks on EESTI EEST juba aastaid registreeritud kaubamärgina.

kaubämark EESTI EEST on Patendiametist registreeritud erakond Isamaaliit nimele 5. juulil 2007. Avaldus selleks aga esitati 4. aprill 2006. ehk 1 päev enne domeeni. Võime eeldada, et praegune IRL registreeris nii kaubamärgi kui ka vastava domeeni. FOTO: kaubamärkide registrist Eesti Patendiameti andmebaasist
kaubämark EESTI EEST on Patendiametist registreeritud erakond Isamaaliit nimele 5. juulil 2007. Avaldus selleks aga esitati 4. aprill 2006. ehk 1 päev enne domeeni. Võime eeldada, et praegune IRL registreeris nii kaubamärgi kui ka vastava domeeni. FOTO: kaubamärkide registrist Eesti Patendiameti andmebaasist

Panen selle eelneva ka tekstina (seisuga 29. märts 2010):

Registreeringu number 44021
Registreerimise kuupäev 05.07.2007
Registreerimistaotluse number M200600419
Taotluse esitamise kuupäev 04.04.2006
Staatus Registreeritud
Kehtivuse lõppemise kuupäev 05.07.2017
Avaldamise kuupäev 01.03.2007
Kaubamärk EESTI EEST
Omanik ERAKOND ISAMAALIIT, Wismari 11 10136 Tallinn EE
Klass 16 paber, papp ja nendest valmistatud tooted, mis ei kuulu teistesse klassidesse; trükised; köitematerjal; fotod; kirjatarbed; kantseleitarbed (v.a mööbel); õppematerjalid ja näitvahendid (v.a aparaadid); plastist pakkematerjal, mis ei kuulu teistesse klassidesse; trükitüübid; klišeed.
Klass 35 reklaam; ärijuhtimine; kontoriteenused.
Klass 41 haridus; väljaõpe; meelelahutus; spordi- ja kultuurialane tegevus.

Kirjutasin sellest ka artikli ja avaldan selle ka siinkohal:

Aasta parim massihüpnoos – isamaalaste suurkogu Teatris NO99

Möödunud kesknädalal avalikustas Teater NO99 oma projekti „Erakonna Ühtne Eesti suurkogu”, mis leiab aset alles 7. mail Saku Suurhallis, aga on endast juba välja viinud tuntud poliitikuid, sh Rein Langi.
Reklaam kõlab: „Uus erakond on sündinud! See on kõige suurem, võimsam ja kõigi seniolnute parimaid jooni ühendav. See on erakond, kuhu kuuluvad kõik. Tule suurkogule! Kaks aastat tagasi alustas Teater NO99 Eesti erakondliku maastiku kaardistamist ning lõpetab nüüd oma hiigelprojekti Saku Suurhallis 6500 inimese osalusel.”

Ilmselgelt ei ole tegemist vaid kunstilise ettevõtmisega trupilt, kes möödunud aasta märtsis tõi vaatajateni lavastuse „Kuidas seletada pilte surnud jänesele”, kui kultuuriministriks on Laine Jänes Reformierakonnast; ja eelmisel neljapäeval süüdistas Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi suu läbi TV3 saates „Värske Ekspress” Reformierakonna justiitsministrit Rein Langi aktsioonetenduse provokatiivses lõpetamises.

Suurkogusid peab ainult IRL

Sõna suurkogu leiame ainult ühe Riigikogus esindatud erakonna põhikirjast. Selleks on Isamaa ja Res Publica Liit ning põhikirja punkt 11.1 ütleb: „Suurkogu (mittetulundusühingute seaduse tähenduses üld- või volinike koosolek) on erakonna kõrgeim esinduskogu – erakonna liikmete üldkoosolek.” Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (põhikirja § 24), Eestimaa Roheliste (§ 13) ja Reformierakonna (p 20.1) kõrgeimaks juhtorganiks on üldkogu. Eesti Keskerakonna (p 7.1.1) ja Eestimaa Rahvaliidu (p. 33) kõrgeim organ on kongress. Sõna suurkogu leiame veel ka parempoolsesse äärmusse kalduva Iseseisvuspartei põhikirjast.

Ojasoo ja Semperi lavastuse välireklaamides näeme vihjeid Kesk- ja Reformierakonna, aga mitte IRL-i vastu. Näitlejatel on põsel sini-must-valge märk, loosungiks „Kes siis veel? Meie!” (vihje Keski reklaamilausele) ja videoreklaamis küsitakse: „Mitme aastaga me pidime rikkaks saama?” (vihje Reformi lubadusele) ja „Palju meile keskmist palka lubati?” (taas vihje Keski lubadusele). Klipi lõpus aga tehakse järeldus: “Unustage tühjad lubadused, Eesti peab tööle hakkama. Vali Ühtne Eesti.” IRL lubas mullu suvel luua 50 000 töökohta.

IRL-i kaubamärk „Eesti eest”

Internetis tutvustatakse lavastust „Erakonna Ühtne Eesti suurkogu” aadressil http://www.eestieest.ee/, mis on registreeritud 5. aprillil 2006, aga muudetud alles hiljuti – 18. märtsil 2010. See oli kuus päeva enne projekti üldsusele tutvustamist.

Sõnaline kaubamärk „EESTI EEST” on registreeritud Patendiametis kaubamärgina erakonna Isamaaliit nimele 5. juulil 2007, aga taotlus esitati 1 päev enne domeeni registreerimist 4. aprillil 2006. Kaitstud tegevuste hulka kuuluvad: trükised, fotod, reklaam, ärijuhtimine, haridus, väljaõpe, meelelahutus, spordi- ja kultuurialane tegevus. Kui Isamaa ja Res Publica Liit oma kaubamärgi ärakasutamise peale ei protesti, tuleb neid pidada kaasosalisteks aasta suurimas massihüpnoosis. 16. märtsi Postimees teataski juba, et „IRL ei välista vaidlusi loodava MTÜga Eesti Eest”. Selle MTÜ kaudu soovisid 1989. aastal NSV Liidu rahvasaadikute kongressi eestimeelsed saadikud asuda talletama meenutusi ning ajalooliselt olulisi sündmusi ja fakte.

Poliitlubaduste farsiks pööramist tasub karta Reformierakonnal, sest IRL on neist osavam varjatud kampaaniate algatamisel. Möödunud aastal toimunud „Minu Eesti” mõttetalguid ju rahastati IRL-i ministri Kiisleri eelarvest ja kaubamärgi ning MTÜ olid endale registreerinud sama partei liikmed.

Suurkogust võib välja kasvada järjekordne projektipartei, nagu viimati Eestimaa Rohelised. Neil on vaja 1000 liiget (saalis istub 6500 piletiostnut, hind 225 krooni tükist teeb kogutuluks 1,42 miljonit) ja olla erakonnana registreeritud hiljemalt 6. detsembril, kui president peab välja kuulutama tähtajalised Riigikogu valimised. Osaleda saavad vaid erakonnad, mis on presidendi otsuse kuupäevaks registreeritud.

Muidugi võib püstitada ka teise hüpoteesi, et „Erakonna Ühtne Eesti suurkogu” on mõeldud igasuguse uue poliitilise jõu tuleku naeruvääristamiseks. Sel juhul on 6. märtsil 2011 valida samade erakondade vahel, mis 2007. märtsis.

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=14394

Mina ei lähe sellele Ühtne Eesti suurkogu üritusele. Las laarikud ehk respubli-kaan-id ja kampsunlased teevad ise oma seisukohad selgeks. Samuti on vastutustundetu Edgar Savisaare poolt soovitada sinna minemist kui pilet maksab paarsada krooni ja selle võiks eraldada hoopis Keskerakonnale annetusena.

Minul on juba paar kuud olnud uue partei ootus. Ma leian, et seda on vaja praeguse sumbunud poliitmaastiku korrastamiseks. Küll aga ei taha ma näha selle rolli mängimist projektiparteile nagu oli Res Publica (vastandumine Keskerakonnale ja laiemalt kogu senisele Riigikogule, nende kuluhüvitistele, Riigikontrolli eesotsast tulnud Juhan Partsiga), seejärel Eestimaa Rohelised (eesotsas Mart Laari rublamüügi aegne nõunik Marek Strandberg) või siis nüüd Ühtne Eesti eest erakond, mida juhiks Ojasoo ja Semper (teatrist, nagu kunagi valiti Riigikogusse Kreisi raadiost Võrno, oli parlamendis alla 6 kuu ja tuli siis ära, või Tarmo Leinatamm, kes praeguseks on juba Reformierakonnas ja Eesti Reformierakonna Ringhäälingu saates Erisaade). Seejuures need mõlemad said möödunud neljapäeval hakkama valetamisega TV3 saates Mihkel Raua küsimuste peale. Muidugi on läbinähtav ka Eesti Ekspressi kui parempoolsete propaganda teostaja roll selle Ojasoo ja Semperi ettevõtmise kiitmisel. Kuulake ja vaadake hoopis “Vabariigi kodanike” kordust ja näete kuidas paksu pekilõuaga Indrek Raudne särab seal rõõmust võimaliku uue parempoolsete taskupartei sünni kohta.

Kõige rohkem ongi uut projektiparteid vaja IRL-il, sest kolmanda koha pealt neid mängu ei võetaks kui Keskerakond ja Reformierakond ehk liberaalid suudaksid omavahel kokku leppida. Seega ongi nende strateegia ainuvõimalik eesmärk hoida neid kahte kokku jõudmast üle 51 hääle Riigikogus.

[polldaddy poll=2985194]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga