Rahvaliidu paiposs Ingvar Tšižikov võib äriga pankrotistuda

Ma olen alati suhtunud teatava ettevaatusega õukonnameedia heakskiitva tähelepanu saavatesse Keskerakonna või Rahvaliidu reetnud inimestesse. Nüüd ilmneb, et Rahvaliidu aseesimees Ingvar Tšižikovi firmal on üle miljoniline maksuvõlg ja ligi poole miljoniline hagi ka Tartu maakohtus arutusel. Asi võib lõppetada temale kuuluva firma Vinnal OÜ pankrotiga:

Tartu maakohus arutas reedel Väärispuu ja Spooni ASi avaldust 80-protsendiliselt Ingvar Tšižikovile kuuluva OÜ Vinnal pankroti väljakuulutamiseks. Vinnali majandusraskused tekkisid paar aastat tagasi, 2009. aasta alguses oli firma Väärispuu ja Spoonile võlgu 600 654 krooni.
Krediidiinfo andmetel oli Vinnal reedel, 26. märtsil maksu- ja tolliametile koos intressidega võlgu 1 204 700 krooni, sealhulgas oli ettevõttel ajatatud maksuvõlg 832 945 krooni.
Lisaks on ettevõttel 200 001 ja miljoni krooni vahele jääv maksehäire panga ning neli väiksemat ehk 10 001 – 50 000- ja 50 001 – 200 000-kroonist maksehäiret liisingufirmale ning kahele inkassofirmale.

http://www.tartupostimees.ee/?id=242750

Ma mäletan, et Invar kutsuti oma Rahvaliitu lõhestava tegevuse pärast audientsile ETV Erisaatesse, mida juhib reformikas Tarmo Leinatamm, siis ta oli terve tunni R2 laupäevases saates “Ülekuulamine” ja lubas seal, et 2011. valimistele läheb Rahvaliit tema esimeheks oleku all. Lisame siia juurde veel kiitvad artiklid ajakirjanduses ja äkki tabamegi ennast mõttelt, et kuidas leidsid ajakirjanikud tervest Rahvaliidust ülesse vaid ühe tubli mehe – Invari, et temale sedavõrd palju tähelepanu osutasid. Kuid hakates järgi mõtlema, on see ka loogiline, sest ta on erakonnast lahkumas ja seda kajastades võivad sealt teisedki lahkuda (natuke hiljem lahkusid Tarmo Mänd ja Aivar Sõerd Reformierakonda, vist ka Erika Salumäe) ning kokkuvõttes partei nõrgeneb. Tema maine saab ka määritud, sest lahkujatele on omistatud positiivne taust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga