Möödus 5 aastat joomaoravate* Peep Aru ja Toomas Tein seiklustest VS baaris

12. aprill 2005 oli kurb päev Reformierakonna liikmete Peep Aru ja Toomas Tein jaoks, sest nad vabanesid kainestusmajast ja pidid samal päeval loobuma Riigikogu liikme kohtadest. Eelneval õhtul olid nad tähistanud Reformierakonna valitsusse jäämist (partneriteks Rahvaliit ja uuena Keskerakond) ning Res Publica äraostmatute üle parda viskamist.

13. aprill 2010 möödus ka 5 aastat Andrus Ansipi peaministriks saamisest. Sellest tegi Vikerraadio isegi päeva küsimuse ja ajalehed kirjutasid mitmeid lugusid.

Mina rõõmustan kõiki joomaoravate fänne aga nende meeles pidamisega, sest Peep Aru on Toompeal tagasi, ta on Reformierakonna fraktsiooni esimees ja selge tõestus, et kõik järgnev on rahval meelest läinud.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dlBlNxhiwvU]

«Kaks purjus meest keelduvad arvet maksmast!» Sellise häire sai turvafirma Falck pühapäeva õhtul kell 23.56 Pärnu maanteelt kohvikust VS, paigast, kus aastaid tagasi Võitleva Sõna nime all alkoholi asemel raamatuid müüdi.
Õhkkond oli baaris ärev, sest silmanähtavalt purjus riigikogulased Peep Aru ja Toomas Tein ülbitsesid baaritöötajatega.
«Tüli tekkis sellest, et baari sulgemise ajaks keeldusid nad arvet maksmast – et nii tähtsad mehed,» kirjeldab kohviku VS juhataja, millest kõik algas.
Kohale saabunud turvapatrull tuvastas Arul ja Teinil tugeva joobe, kuid agressiivsetest meestest jagu ei saanud. Kutsuti veel üks patrull, mille peale üks meestest maksis küll jookide eest ära, ent bravuuritsemine jätkus: ropendati ja solvati sõnu valimata.
Purupurjus Aru ja Tein ähvardasid nii politseid kui ka turvatöötajaid nomenklatuuriinimese stampväljendiga, mis tõotas ametiülesannete täitjad järgmisest päevast töötuks jätta. Lisaks rõhutati oma elitaarsust mitmete «tähtsate isikute nimede» hõikumisega. Muu hulgas skandeerisid mehed kooris «Antropovit! Antropovit!»
Kohvikust viidi purjutajaid Wismari haiglasse, kus nad ekspertiisist keeldusid. Et mõlemad olid silmanähtavalt purjus, sõidutati nad tagasi Kesklinna politseijaoskonna arestikambrisse kainenema.
mõni minut enne kella 11 said Aru ja Tein paberiasjad arestimajas korda ja hakkasid väljuma. Politseijaoskonna ees ootas neid Reformierakonna auto, küljel kiri: «11 aastat õigel teel».
Maja ees ajakirjanikke nähes taganesid mehed sisse tagasi. Sekund hiljem anti parteiautole käsk hoovi sõita.
Erakonnakaaslastele vastu tulnud Reformierakonna sekretäri Kristen Michali nägu vajus ära, kui ta ka hoovis fotograafe nägi. Michal taganes majja aru pidama.
Paar minutit hiljem läks uks lahti ja mehed väljusid: Michal ees, räsitud Aru ja Tein järel.
«Me astume tagasi!» müristas nahktagi kandev Peep Aru üle hoovi. Mehe silmade all olid suured kotid, juuksed sassis, näol verenired.
Küsimusele, kas astute Toompealt tagasi, vastas Tein: «Ma arvan küll, jah. Tähendab, et ei ole midagi teha.»
Peep Aru istus kiirelt autosse ja tõmbas pea õlgade vahele.
«Ei kommenteeri, astusin tagasi,» põrnitses ta enda ette.
Michal surus ka Teini autosse ja palus neid enam mitte väga tülitada. «Nad kirjutasid avalduse, et astuvad tagasi. Me viime nad koju,» ütles Michal.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=172601

Mis on saanud 5 aastat hiljem?

Peep Aru on tagasi Riigikogus ja juhib Reformierakonna fraktsiooni. Ilmselt nüüd on ta ettevaatlikum erakonna võimule jäämise tähistamistesse ega lase ennast Res Publica või praeguste IRL-i poliitikute poolt konksu otsa tõmmata. Eriti arvestades vähem kui 11 kuu pärast toimuvaid riigikogu valimisi.

Toomas Tein läks kirurgi elukutse juurde tagasi ja tema käte ümber enam käeraudu ei kasutata. Selle asemel on seal pehmed kummikindad.

Robert Antropov – teda hüüdsid Peep Aru ja Toomas Tein endale appi ning tõepoolest, Antropov on nüüd Riigikogus, Reformierakonna fraktsioonis.

Purjus Peep Aru ja Toomas Tein karjusid 5 aasta eest endale appi (Robert) Antropovit. Nüüd ongi Robert Antropov loobunud politsei juhi ametist ja valitud Refomierakonna nimekirjas parlamenti. Tema kampaania rahastamisel kasutati firmas Droom keelatud skeeme aga justiitsminister Rein Langi alluvad ei leidnud õigusrikkumist (raha ei antud juriidiliselt isikult erakonnale vaid kandidaadi kampaaniaks). Foto Riigikogu 7. aprill 2010
Purjus Peep Aru ja Toomas Tein karjusid 5 aasta eest endale appi (Robert) Antropovit. Nüüd ongi Robert Antropov loobunud politsei juhi ametist ja valitud Refomierakonna nimekirjas parlamenti. Tema kampaania rahastamisel kasutati firmas Droom keelatud skeeme aga justiitsminister Rein Langi alluvad ei leidnud õigusrikkumist (raha ei antud juriidiliselt isikult erakonnale vaid kandidaadi kampaaniaks). Foto Riigikogu 7. aprill 2010 istungist, tema selja taga põrnitseb Pentus, Keit Pentus, samuti Reformierakond.

baar VS – sellist joomakohta enam ei eksisteeri, seal tegutseb mingi uue nimega asutus. Käesolevas loos ainukene kaotaja.

Kesklinna politseijaoskond – maja on tühi ja politsei sealt ära kolinud.

* Joomaorav – joomar orav, saadakse sõnadest joodik ja orav (Reformierakond) ühendamisel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga