eliitinimesedmajandus

Lisaks Kreekale on euroga hädas ka Bulgaaria

Poola presidendi surm oli traagiline sündmus. Samas poliitikutele ka hädavajalik. See varjutas näiteks info, et Bulgaaria liitumine 2011. ühisraha euroga lükkub teadmatusse, sest leiti varasema valitsuse salajasi võlgu ja sellega tõusis eelarve defitsiit üle lubatud 3 protsendi. Täpsemalt oli raporteeritud, et puudujääk on 1,9 % SKP-st aga tegelikult osutus see olema hoopis 3,7 protsenti.

Bulgaaria parempoolne peaminister Boiko Borisov ütles reedel:
“We have in fact lied to our [EU] colleagues about our readiness for the euro zone, being unaware of this trap,”
Tõlge. Me oleme tegelikult valetanud oma EL-i kolleegidele ühisraha valmisoleku kohta, sest polnud teadlikud sellest lõksust.
http://euobserver.com/9/29839

Seega tegelevad kõik massiteabe kanalid ühe surnud presidendiga ja pea-aegu mitte keegi ei märka, et Bulgaaria eelmine sotsialistlik valitsus tegeles samuti Kreeka kombel võetud võlgade varjamisega, et vaid saada ühisraha euro. Huvitav, kas meie raamatupidamise aruandeid on samamoodi küpsetatud, et Reformierakond ikka saaks euro kasutusele, sest see on nende viimane lootus?

Kui meenutada raamatut “Jah, härra peaminister”, siis surm on teistele poliitikutele justkui õnnistus. Nad saavad rahulikult omavahel rääkida ja samas ajakirjandus ei esita neile tobeda järjekindlusega küsimust, et “mida nüüd otsustasite või kokku leppisite?” Muidugi oli seal ka kainestavaid järeldusi. Näiteks selline, et poliitiku matusele tulnud sõprade jaoks piisaks kirikus ka käärkambrist. Samuti seda, et pooled tulevad sinna veenduma, et ta on ikka tõepoolest surnud. Samas on see hea pinnas igasuguste kuulduste tekkimisele. Näiteks eile vihjas Aarne Rannamäe välisilma saates, et pärast poola presidendi Katõni mälestuskõne tekstiga tutvumist jäi talle mulje, et see lennuki alla kukkumine oli ka Venemaa juhtkonnale soodne sündmus. Seal jäi vaid juuksekarva võrra puudu väitest, et Putin ei oleks talunud etteheiteid Stalini režiimile ja kommunismile ning oleks pigem näinud selle asemel poola presidendi lennuki katastroofi. Samas vene raadiod tõid kohe järgneval päeval välja, et ilmselt piloot eiras lennujuhtide soovitusi teise lennuvälja eelistamiseks ja ilmselt Poola president andis neile käsu maanduda ning seda ei olnud võimalik eirata. Meedias on ka viidatud, et üks eelmistest pilootidest vallandati taolise käsu täitmata jätmise pärast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga