inimesed

Kuidas inimesed oma arvuteid kaotavad?

Üsna huvitavad juhtumid tõsielust, kuidas inimesed on oma sülearvutist ilma jäänud. HV foorumis antakse teada kaduma läinud või varastatud arvutite tundemärke:

29.04.2009 21:35
Täna õhtul varastati trollis naisterahvalt käekott, milles oli muude asjade seas ka 14,1-tollise ekraaniga ThinkPad T61 koos adapteriga.

19.06.2009 23:08
Esmaspäeval. so 15.06.2009 Hommikul 6-7 vahel Varastati Nõmme / Hiiu rajoonis läptop./…/
Tere .Mul on hea meel teatada, et olen oma arvuti elusa ja tervena kätte saanud. Nii nagu ka viidi nii toodi. Kiiresti ja valutult.sai avaldus politseisse viidud. ja rajooni kahtlaste kodanike kirjeldus antud. ja ennäe imet…eile st 18dal. astus pätt samatargalt tuppa nagu oleks ennegi käinud sokutas raali pihku ja aihtus.Täna hommikul st 19dal sain kõne politseist . et kuuldavasti olete oma vara kätte saanud. Tekib selline tunne nagu poliis ja pätid teeksi koostööd. ..POLIIS helistab Jürkale. ole hää mees vii see vidin tagasi . tädi lärmab ja on kuri… Täna avaldust tehes, et olen saanud oma varanatukese tagasi tehti mulle veel märkus. et järgmine kord ärge nii tormake. oodake nädalake. avalduse saab ka aastapärast esitada.Õhku jääb küsimus MIDA MA OOTAMA OLEKIN PIDANUD?

22.07.2009 14:37
21. juulil kella 16.00 paiku varastati Tallinnas Sikupilli Prisma parklast autost sülearvuti Dell D820.
Pealtnägijate kirjeldusel oli varas 185cm pikk, kõhna kehaehitusega, tumeda peaga ja rääkis vene keelt. Eriti hull on asjaolu, et varas aeti enne “tööd” ka auto juurest minema, kuid jõudis tagasi tulla.

27.07.2009 20:09
Arvutis on väga tähtsad failid, ainuüksi desktopil olevate pildifailide eest olen nõus maksma 5000eek.

09.03.2010 04:58 Varastatud IBM ThinkPad X40, Tartus
Magasin, tulid jorsid sisse (luku muukisid lahti), võtsid naise käekoti ja sülearvuti.
Viimase pärast on ka kõige suurem mure.
Politseis käidud, tegin avalduse. Öeldi, et läpakas müüakse tõenäoliselt käest-kätte teises linnas.

09.04.2010 23:22
Jätsin kas bussi või bussipeatusesse Tallinnas pärnu mnt-l vabaduse väljaku kõrval.
Kaks laptopi ühes kotis – üks oli HP 6930p ja teine väiksem laptop oli aga selle mudelit ja marki ei tea täpselt.
Täpsustan hiljem mis tean. Nõus andma vaevatasu mõlema eest, et tagasi saada, tähtsad andmed peal.

Siit mõned olulised järeldused ka teiste kasutajate kohta.

  1. Koopiate tegemine on odavam kui arvuti kaotamisel bussipeatuses või öösel varastamisel hakata seal olevat infot otsima või vaevatasu eest tagasi ostma. Seega teine kõvaketas või teine arvuti olgu alati varuks.
  2. Kirjutage üles oma arvuti tehnilised parameetrid, seerianumbrid, kahjustused ja eritunnused ning tehke ka foto.
  3. Kui kaotate asju (jätate bussi või bussipeatusse!) siis peaksite sülearvuti asemel hakkama tööks kasutama lauaarvutit.
  4. Varguse korral tehke kõva kära politseis, sest vähemalt Nõmme/Hiiu pätid on politsei isiklikud tuttavad ja nad toovad teile arvuti ise vabatahtlikult tagasi. Meenub lugu, et aastaid tagasi sai üks Riigikogu meesliige tänaval rünnatud ja samal õhtul ilmusid toimepanijad talle uksetaha vabandama (mitte omal algatusel, vaid kellegi “isakese” valvsa pilgu all), et ta politsei poole ei pöörduks. Vabandati, et me ei tundnud tähtsat meest ära. Ta on seal edasi.

Peamine järeldus võiks olla aga selline, et hajutage oma andmete kaotamise ja it-alaseid riske, sest kahju “töövõimetuks” muutumisest võib olla vägagi kulukas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga