Saastunud toidutööstus: Valio jogurti pakis on plastikust kork

Mida teie olete poest ostetud toidu seest leidnud? Mina ei olnud siiani midagi suurt leidnudki kuni eile avastasin Valio jogurti paki seest plastikust korgi. Täpselt sellise, nagu oli pakendile peale keeratud.

Valio Gefilus jogurti pakend on saastunud plastmassist korgiga, mis ei mahu mingil viisil pakendist välja ja pidi sinna sattuma pakendamise käigus. Foto Virgo Kruve
Valio Gefilus jogurti pakend on saastunud plastmassist korgiga, mis ei mahu mingil viisil pakendist välja (või sisse) ja pidi sinna sattuma pakendamise käigus. Foto Virgo Kruve

Ilmselt juhtus toidu-tööstuses viga ja üks kork löödi juba pakendile sisse, seejärel lasti jogurt pakendisse ja lõpuks löödi veel üks kork pakendile peale. Järjekord võis olla ka natuke teine, sest ma ei tea täpselt pakendamise protsesse, kuid jogurti sees olevale korgile ei olnud ühtegi viided. Pakend oli vigastamata ja nagu näete ka pildilt, siis korgi alus on märgatavalt laiem ja läbi korgiaugu ei oleks võimalik seda sinna sisse suruda.

Ma jätan selle pakendi alles, pesen sees puhtaks ja sellest saab minu esimene eksponaat virtuaalses muuseumis, mida kõike toidu seest ka leita. Ma mäletan, et olen ka varem toidu sees leidunud asju pildistanud aga need olid siis luutükid, kivid või muud alla cm suurusega objektid.

Mulle just meenus, et eelmine nädal oli Fazeri leibadega vist mingi jama, kus leiva seest tulid välja klaasitükid. Selgus, et taigna segamisel olid töötaja prillid kukkunud segistisse ja töötaja ei julenud sellest ülemustele ka öelda ning nii need prillid läbi küpsetatigi. Muide, kas tänapäeva prillide raamid on plastikust ja milline on selle sulamistemperatuur? Kas võib olla, et klaasid purunesid tükkideks aga raamid sulasid leiva küpsetamisel ära ja mõni tarbija koges siis lihtsalt mõnda “nätskemat” kohta? Igatahes Ringvaate käsitlusest jäigi meelde, et klaas, luu ja mingi kolmas asi pididki olema kõige sagedamini toidu seest leitavad ja retsepti mitte kuuluvad ained.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga