inimesedpoliitika

Kas valetab Jürgen Ligi või Rahandusministeerium?

Kirjutasin eile, et Jürgen Ligi jäi jänni märtsis laekunud maksude üldnumbri ütlemisega. Isegi miljardi täpsusega. Tänases Riigikogu infotunnis andis Andrus Ansip talle paberi, et see oli 4,76 miljardit aga Rahandusministeeriumi kodulehel 4,9 miljardit. Seda siis juba 30. aprillist.

Siit ka minu arusaamatus. Kas Jürgen Ligile annab pabereid faktide ja numbritega ette Andrus Ansip? Sellisel juhul peaks täpsustama ka, kumba numbrit uskuda, kas siis täna Riigikogu infotunnis öeldud 4,76 või 30. aprillil Rahandusministeeriumi lehel avaldatut 4,9. Vahe on küll mingi 120 miljonit krooni aga siiski, sellise suurusjärgu arvestusviga ei tohiks lubada. Isegi ümardatud numbrite vahele jääks erinevus 0,1 miljardit.

Rahandusministeeriumi koduleht teatab 4.9 miljardi krooni laekumisest. www.fin.ee
Rahandusministeeriumi koduleht teatab 4.9 miljardi krooni laekumisest. Allikas: www.fin.ee

Veel praegu on Rahandusministeeriumi lehel info, mis ka ülemisel pildil:

Märtsis laekus riigieelarvesse 4,9 miljardit krooni ehk 5,8 protsenti aastaks planeeritust.

Ma arvan, et Jürgen Ligi võiks saada Euroopa halvima rahandusministri tiitli. Kunagi umbes 4 aasta eest sai Aivar Sõerd Euroopa parima tiitli aga need ajad on pöördumatult läbi, sest reformierakonnast toimib edutamine ustavuse järgi. Neil on sisevalimistel kasutusel häälte volitamine ja esimehe kohale pole kunagi olnud rohkem kui 1 kandidaat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga