Teoloog Toomas Paul ennustab kristluse kadu Euroopast

Kõik ristiusu ja Jeesuse jüngrid peaksid muretsema, sest üks nende liidritest ennustas kristluse paratamatut väljasuremist Euroopas. Toomas Paul üllatas mind möödundu aasta esimese novembri saates Ajalik ja Ajatu tunnistusega, et Piibli on ta elu jooksul vaid 2 korda läbi lugenud. Kui ma seda kuulsin, siis vajus tõepoolest suu lahti, sest ma arvasin, et usklik inimene (teoloog peaks seda ometigi olema) võiks ikka sagedamini tuge otsida “allikatelt”. Aga pärast Uue testamendiga tutvumist mõistan teda paremini, sest need alliktekstid on kõigest rabi Jeesuse mugandatud pärimused ja ma ei kohanud seal ühtegi konkreetset jumala poole püüdlemise “juhendit”. Igatahes Jahve ehk Jehhoova kummardajatel Euroopas pikka pidu ei ole. Mäletamist mööda on sellest juba 4 või 5 aastat kui BBC tegi uudislõigu Lõuna-Prantsusmaalt, kus vaimulikke oli nii väheks jäänud, et neil kõigil oli rohkem kui paar kogudust karjatada. Tookord räägiti ka vaimulike toomisest Portugalist, et seal olevat inimesed veel vaesed ja uskuvat rabi Jeesuse kohta käivad tekste.

Pärast seda eelnevat ongi Taani ajalehes Muhhamedi pilavate karikatuuride avaldamine pigem välja sureva usu hädakarje kui mingi tõsisema taustaga idee teostamine. Umbes nii, et me teame küll oma hääbumist ette aga enne vältimatu lõpu saabumist solvame ikka neid Raamatu uskujaid veel viimast korda. Mis siis sellest, et ka neil on samad prohvetid kui meie Vanas ja Uues Testamendis ning kõik 3 suurt ainujumala usku on juuri pidi juutide Jahve küljes kinni.


Eelnev oli minu sissekanne 14. jaanuarist ühe tookordse teksti peale aga jäi mustandiks ning avaldan nüüd kevadise puhastuse käigus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga