David Cameron saigi peaministriks

5 päeva pärast Suurbritannia üldvalimisi astus Gordon Brown tagasi (21 ajal) ja umbes tund hiljem oli David Cameron juba kuninganna juures peaministriks nimetamisel. Kell 22.48 astus ta pärast kõnet oma raseda naisega nr 10 majja.

David Cameron peaministriks ja kuninganna kuusnurk. kaader SkyNews
David Cameron peaministriks ja kuninganna kuusnurk. kaader SkyNews

Veel pärastlõunal oli arutatud leiborite ja liberaalide ilmsiks tulnud kõneluste teemadel. Nüüd siis 6-7 tundi hiljem täielik Gordon Brown´i lahkumine: hüvastijätu kõne, tagasi nr 10 majja ja lapsed ning naine käekõrvale, visiit kuninganna juurde, erakonna peakontoris kõne poliitikast lahkumise teemadel.

Pange tähele, et kuninganna kannab kuusnurkset ehet.

Mind tegelikult häiris ülekande juures see, et tema naine Samantha oli sedavõrd “eemal”. Mingi 4 meetrit või 5 sammu vähemalt.

David Cameron naine Samantha seisab oma mehest 5 sammu eemal. kaader SkyNews
David Cameron naine Samantha seisab oma mehest 5 sammu eemal. kaader SkyNews

Ma tean, et islamis on komme, et naine hoiab abikaasaga umbes kahe sammulist vahet ja käib tema taga aga antud juhul peaks tegemist olema ju Euroopaliku riigiga. Muidugi, konservatiivid on mingi eriline tõug poliitikuid aga ilus naine, mida Samantha on vaieldamatult, tuleb vaid poliitikule kasuks. Muidugi võib olla, et etiketi järgi ongi neil ainult mees kui peaminister, kes peaks pildile jääma.

david cameron ja rase abikaasa samantha
david cameron ja rase abikaasa samantha

Kas pole mitte armas, kuidas Samantha oma kõhuke alt hoiab? See on küll klišee ühest filmist aga suure kõhuga naine on seksikas, suure kõhuga mees aga kohe mitte.

Eriti head olid need kaadrid, kus nii David kui Samantha olid mõlemad näha ja eriti see imetlus Samantha näol.

Samuti oli kummaline vahetult ukse ees kobamisi tehtud Davidi liigutus, mis pidi olema midagi suudluse laadset aga osutus hoopis kõrva ääres nohistamiseks. Meenutas mulle USA presidendi kandidaati John Kerryt (või oli see McCain?), kes “rabas” ka oma naist laval suudluse üritamisega ja kohtas hoopis midagi muud, mis ei olnud telekaameratele mõeldud.

David Cameron ja imelik kallistus Samantha´ga. Ma ei teagi, kas see on väsimusest (praegu on 00.20) või tõepoolest David rabas rinnast, tiris tissi, surus stressipalli. Kaader SkyNews
David Cameron ja imelik kallistus Samantha´ga. Ma ei teagi, kas see on väsimusest (praegu on 00.20) või tõepoolest David rabas rinnast, tiris tissi, surus stressipalli. Kaader SkyNews

Just ülekande ajal oli mainitud, et Gordon lahkus sealt varem kahe lapsega, aastaid varem oli läinud Tony samuti pojaga (lastega?) ja ilmselt aja saabudes läheb ka David sellest majast juba kaela kandva(te) väikeste lastega. Paneb mõtlema, et väiksed lapsed on justkui poliitikule vajalik aksessuaar. Näiteks kuulsin ööpäevad läbi kolme partei peakorterite ja nr 10 maja ees passinud ajakirjanike ühest reportaažist, et meedial oli kokkulepe Brown´ide perekonnaga, et avalikult ei näidata neid kaadreid, kus on ka lapsed peal ja nii piirduski reporter teatega, et perekond oli majast lahkunud aga kaadreid sellest ei saa näidata, sest lapsed olid kaasasl. Muidu aga oli päeval õhus skycopter (SkyNews jaama helikopter), mis sihtis Westminsteri, nr 10 ja Buckinghami paleed. Laste eemale jätmine on tegelikult mõistlik, sest tuleks mõelda ka nende elule 15 või 20 aasta pärast ja kas nad oleksid siis rahul kui on eksponeeritud meedias.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.