inimesedmajandus

Ülesse haibitud € ootus

Eile tehti Eesti poliitikud õndsaks läbi Barroso teate, et oleme õigel ühisraha kursil ja ilmselt 1. jaanuril 2011 peame kupüürid ja mündid uute vastu välja vahetama.

Kas peaks äkki rõhutama, et juba praegu on kroon seotud fikseeritud kursi kaudu euroga ja seega ei tule rahareformi, devalveerimist (loodetavasti) ega üleüldse mingit muud muutust peal hinnanumbrite 15x väiksemaks muutumise ja teise kujundusega kupüüride käibele saabumise? Kui praegu on 96 tuhat töötut, siis on seda ka edaspidi. Kui lapsetoetus on 300 krooni, siis edaspidi on see 19 € ja 15 senti? Paljud ilmselt tajuvad alles siis kui vaesed me tegelikult oleme kui peab 19 ühiku rahaga kuu peale arvestatult lapsele vajalikku ostma.

Minu arvamus artiklile http://www.epl.ee/artikkel/576575

Vaatasin ka kaks korda ETV Foorumi saadet (samal teemal rääkinud Ringvaate võtsin plaadile ja ehk kunagi vaatan) ning pean tõdema, et sealt jäi meelde ja kipun nõustuma Ivar Raig´i väitega, et Eestile ei ole eurot vaja vaid teistele euroriikidele on vaja odava tööjõuga riiki, sest meie oleme valged ja kõlbame tegema musti töid sama tasu eest, mille eest nemad seal suudavad palgata vaid musti. Tuli natuke keeruline sõnastus aga mõttest saate aru.

Eesti juba ekspordib inimesi küll tööjõuna või abiellumiseks. Selle viimase kohta oli EPL-is alles hiljuti palju käsitlusi, kuidas siit meelitati naisi Küprsele, et neid seal illegaalsete põgenikega paaritada (soome keeles parittelu) abielu sildi all. See on isegi alandavam kui 2006. kuni 2009. ilmsiks tulnud paarsada juhtumit Iirimaal abiellumistest, sest Küpros (SKP 15tuhat) on küll Eestist (SKP 10 tuhat) rikkam aga mitte nii rikas kui Iirimaa (SKP 20tuhat) või Soome (SKP 22 tuhat).

Foorumi saates arvas ka 86 protsenti 1394 vastaja seast, et euro kasutusele võtmisega hinnad tõusevad ja neil on ilmselt väga-väga õigus.

Lisasin siia oma foto prantsuse 2-eurosest mündist, mille reversil on näha kuusnurk. Kui uskuda veel Jüri Lina teooriaid, siis kogu Euroopa Liit on üks massoonide vandenõu rahvusriikide hävitamiseks läbi “revolutsiooni” ja uue maailmakorra loomiseks (kaotatakse rahvuslikud identiteedid ja asendatakse see globaalse tarbija omaga).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga