Pariis eemaldas silla küljest abiellunute jäetud lukud

Avaliku ruumi reostamine on taunitav. Tehtagu seda siis läbi oma koera kadumise kuulutuse kleepimise või tabalukke sildade ja muude ehitiste külge jättes. Pariis võttis vastu õige otsuse ja üleöö kadusid sajad sillapiirete külge jäetud lukud.

pariis eemaldas silda reostavad lukud. kaader bbc
pariis eemaldas silda reostavad lukud. kaader bbc

Selline nägi sild varem välja, nüüd on seal ilma lukkudeta sild.

Oma territooriumit märgistavad loomad ennekõike väljaheidetega. Kuna inimesed on erinevalt kassidest, koertest ja muudest neljajalgsetest territooriumi märgistajatest väga nõrga lõhnatajuga, siis ei ole Homo Sapience liigi puhul eriti tulemuslik urineerimine või kakamine oma maa märkimiseks. Selle asemel siis võetaksegi rauast kobakas ja kinnitatakse see mõnda hästi käidavasse kohta. Kui on eriline valu armastust tabalukuna kujutada, mis hoiab koos nagu käerauad või orja ahelad, siis võiks enda koduukse külge riputada jupi lehma ketti ja sinna panna nii palju lukke kui kulub. Teine alternatiiv oleks venelaste tarbeks mingi spetsiaalse silla ehitamine, mis ei viiks kusagile ja kuhu tavalisel inimesel pole kunagi asja ja las nad siis lähevad sinna oma märki maha jätma.

Samamoodi oli ainuõige MUPO otsus trahvida Nõmmel koera tagaotsimise kuulutusi kleepinud inimesi. Olen ise näinud ja teinud pildi kuidas tänaval käisid kaks meest, ühel käes potsik liimiga ja pintsel ning teisel patakas A4 pabereid ja iga laternaposti külge mökerdati siis liimiga kuulutus, et kusagil on avatud HIV kabinett. Seejuures oli tegemist mõne aasta eest renoveeritud tänavaga, mille ääres ilusad puhtad postid ja neile siis mökerdati liimiga need kuulutused. Ma ei taha mõeldagi, millised jubadad jäljed olid sellest 6 kuu pärast alles kui paber on ära lagunenud ja vaid liimi jäänused seisavad seal küljes.

Mina tahaks linnaruumi näha puhta ja korralikuna, mitte kaasinimeste poolt märgistatud territooriumina. See pole ümbruskonna “kaunistamine”, vaid kultuuritus (gräffiti valitud kohtades on siiski sallitav). Kas teile meeldiks liikuda haljasalal (kivist linnas), kuhu kõik ümbruskonna koerad oma haisva lõhnamärgi (ka visuaalselt nähtavana) maha jätnud?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga