Ärge solvake Riigikogu liiget! Kalle Palling ei ole broiler

Nalja võib teha elegantselt või siis labaselt. Elegantne nalja viis on siis kui reporter ajab taga ja tema eest jookseb ära Riigikogu liige.

Labane nali oleks aga inimest võrrelda mõne teise liigi või objektiga.

Teeme selle siis näitlikult:

Kalle Palling jookseb Anatoli eest. Kaader Erisaade 16. mai 2010
Kalle Palling jookseb Anatoli eest. Kaader Erisaade 16. mai 2010

See oli naljakas ja heatahtlik

Kalle Palling kui broiler. Foto Erisaade
Kalle Palling kui broiler. Foto Erisaade

Riigikogu liikme võrdlemine farmi broileriga ei ole naljakas. Poliitikule ei saa ette heita, et ta on noorelt sellega tegelema hakanud. Pealegi on poliitik elukutse nagu iga teine ja seda ei saa teha hobi korras põhitöö kõrvalt. Need kes halvustavad poliitikuid, soovivad hoopis näha ühiskondlikus korras ja hobina tegutsevaid, keda siis oleks hea manipuleerida oma soovide järgi. Enamasti on sellisteks just ajakirjanikud, kes on solvunud, et nende arvamused saadetakse kassi saba alla.

Ajalooline taust: soomlastel on halvustav ütlus erakonna noorteühendusest suurde poliitikasse tulnute kohta, et nad on “broiler poliitikud” aga halvustuste üle võtmise asemel peaks keskenduma hoopis heade asjade rakendamisele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga