eesti meediapoliitikatelevisioon

Tallinna televisioon on noor aga küll ta õpib

15. mail  oli Tallinna televisioon esimest korda eetris. Tehti ülekandeid Tallinna päeva tähistamiselt. Samal päeval ajaloos oli Interrinne rünnanud Toompead ja tookordne peaminister Edgar Savisaar inimesed appi kutsunud. Teate küll see R2 saate Olukorrast riigis alguses kõlav “Toompead rünnatakse, kordan, Toompead rünnatakse”.

18. mail ilmus siis Eesti Päevalehes Tuuli Aug´i artikkel, mis põhiliselt keskendus kogu kanali programmi maatasa tegemisele. Minu meelest ei ole see konstruktiivne kui ühtegi head aspekti asja juures ei leita.

Hea kriitik on parem kui nõrk liitlane. Aga ükski asi ei ole läbinisti hea või põhjani paha.

Ometigi kumas sellest artiklist läbi nii palju ülekohtust kriitikat, et pidasin vajalikuks oma arvamust avaldada:

Kui midagi nimetada amatöörlikuks, siis sellist programmi, mis ei anna mingit uut teavet. Näiteks Kanal 2 ja selle rentsli Reporter oma eluheidikute-, krimi- ja loomalugudega. Ma saan aru, et selle kanali tegijad ei ürita (poliitiliselt korrektselt väljendudes) olla targemad ühestki oma vaatajast (kuigi 5B oli teise telejaama saade). Isegi TV3 on oma uudistes hakanud alla käima, seda näitab muusika taustale lisamine. Ka neid projekte on maksumaksja rajadega finantseeritud, õigemini riigi küsitavate tasude alandamisega, nagu näitan järgmises näites.
Kui tuli jutuks maksumaksja rahade kasutamine, siis TV3 peaks tagastama selle osa madalamast litsentsitasust, mille ta sai seoses digitaalsele televisioonile üle minekuga ja lubatud lisakanaliga TV6, mis nüüd on tasuta levist kadunud. Tookord oli vist Hans Luik samuti selle kritiseerija, et kahele telekanalile anti 20 miljonit väiksem litsentsitasu vaid selle eest, et nad hankisid umbes 1 miljoni kroonise väljundpuldi ning muutsid oma telepildi MPEG4 formaati pakituks. Kui riigi poolt pole huvi tuntu mitmekümne miljoni tagasi saamiseks, siis võime nende kahe telekanali soosivat suhtumist IRL-i ja Reformierakonna tegemistesse lugeda neile vastuteeneks. Näiteks jäetakse mainimata, et Liis Haavel oli kelmuste kordasaatmise ajal Reformierakonna liige. Või Lauri Viikna ja tema tsirkusetuuri skandaalid võiks ka märgistada reformierakonna sildiga aga neist lähevad mööda nii telekanalid kui ajalehed. Pole siis imestada, et mõlemad kritiseerivad neid erakondi, kes neile maksusoodustusi ei anna või tasuliste teadete avaldamist ei telli. Praegu peaks Tallinna teateid vist Postimees avaldama?

http://www.epl.ee/artikkel/576858&kommentaarid=0

Sellega olen nõus, et esialgu oli laupäevane programm nõrk aga andkem neile aega kasvada ja oma vigadest õppida. Lapsel läheb ka käima hakkamiseks tublisti üle aasta ja maailma asjadest arusaamiseks veelgi rohkem aastaid.

Tallinna televisioon avapäeval 15. mail. Ülekanne Vabaduse väljakult Tallinna päeva tähistamiselt. Järgmise aasta kultuuripealinna projektist räägib Mikko Fritze. Kaader 15. mai 2010
Tallinna televisioon avapäeval 15. mail. Ülekanne Vabaduse väljakult Tallinna päeva tähistamiselt. Järgmise aasta kultuuripealinna projektist räägib Mikko Fritze. Kaader 15. mai 2010

.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga