eliitinimesedpoliitika

Andrus Ansipi euro tuleku ja peaministri kohalt lahkumise kohta

Täna ilmus meediasse jälle A. Ansipi resoluutses toonis tehtud avaldus, et tema ajal Tuhala nõiakaevu ei kahjustata. Need varasemad väljaütlemised on lõppenud tavaliselt vastupidise tulemusega.
Seega ei ole ka näiteks euro tulek kindel. Meenutus ajast kui pidime selle saama 1. jaanuaril 2007. (Riigikogu stenogramm 11. jaanuar 2006):

E. Nestor
Mind huvitab ka, kui tõsised siiski valitsuse kavatsused euroga ühinemiseks on, sest see on valitsuse ülesanne meid sinna vedada. Kas peaminister on valmis tagasi astuma, kui selgub, et Eesti ei ühine järgmise aasta 1. jaanuaril euroga?

A. Ansip
Kõik sõltub asjaoludest. Ma ei spekuleeriks nii tõsiste teemadega. Kuid kui peaministril on mingisugune süülisus, kui ta on jätnud tegemata midagi, mida ta oleks pidanud tegema, siis pean ma seda täiesti loomulikuks. Ma praegu ei oska küll seda situatsiooni ette näha. Ma tegutsen kõige paremas usus ja kõige parema äranägemise järgi, et me saaksime euro 1. jaanuarist 2007. Võiks ju küsida ka, missugune on tõenäosus, et me saame euro 1. jaanuaril 2007. Arvan, et see küsimus oleks targem suunata nendele inimestele, kes Maalehes ja SL Õhtulehes avaldavad prognoose. Mina usun meie ametlikesse prognoosidesse. Neid on selliseid, mis lubavad inflatsioonitaseme mahtumist Maastrichti kriteeriumi piiresse oktoobrist 2006, ja on ka selliseid, mis seda ei luba. Valitsus peab hoiduma kõigest, mis võiks inflatsiooni kiirendada, valitsus ei tohi teha midagi niisugust, mis võiks hukutada meie majanduskasvu.
http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcommand=stenogramm&date=1136977200

Ajalugu näitas, et majanduskasv valitses inflatsiooni üle, eurot ei tulnud ja Ansip astus tagasi eurot mitte toonud valitsuse juhi kohalt ning aprillis 2007. astus hoopis uue valitsusliidu juhiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga