inimesedpoliitika

Eestimaa Rohelised läksid käärima, ees ootab komposteerimine

Erakonnas Eestimaa Rohelised on pereheitmise meeleolud. Vahepeal üldkogu häältega võimu juurest kõrvale jäänud Marek Strandberg ja tema tentsikud on tagasi ning asunud välja viskama neid sisevalimistel edestanud konkurente. Eile lausa üle 20 liikme korraga.

Taoline erakonna sisene võimuvõitlus on aset leidnud ka kõigis teistes erakondades aga neis on tulemuseks olnud kõrvalseisjate jaoks “haisev poliitika” või “võimumängud”. Roheliste puhul me vähemalt teame, et nende sisemine käärimine viib ilmselt ökoloogiliste protsesside tulemusel komposteerumiseni ehk huumuseks muutumiseni. Mida muud saaks ikka “roheliste poliitikutega” juhtuda kui pärast kõdus elavate putukate ja usside poolt läbi seedimist minna teisele ringile. Looduses ja roheliste erakonnas ongi kõik ringluses. Kui vaja, siis ka ökoloogiline, energiasäästlik ja taaskasutatav.

Igatahes Peeter Jalakas andis Marek Strandberg´ist rääkides tabava võrdluse kui pätt, kes lõhub köögis (erakonnas) nõusid ning keda ei ole võimalik talitseda.

Kirjutasin sellele ka kommentaari ja võtan täieliku vastutuse sõnade eest:

Praegu rohelistega toimuv on tõesti kurb. Ma juba vahepeal lootsin, et saadakse lahti laarikute taskupartei rollist (nad sündisid 2007. valimisteks kolmikliidu moodustamiseks) ja minnakse oma teed.

Lugesin hiljuti Eesti piraadipartei foorumit. Neil piisas ka võhma vaid pressiteadete tegemiseks ja mõneks kuuks aga foorumis oli ka seisukohti metsade säästliku majandamise (erinevaga eaga puistud) ja kuni jahi keelustamiseni välja. Mul oli tunne, et lugesin ühe väga rohelise partei liikmete arvamusi, kes tahtsid teha veel ökoloogilisemat erakonda kui seda Strandberg omal ajal suutis.
Ja Peetrile edu tegemistes. Mul on sõnastatud enda jaoks taolisteks olukordadeks käitumismoto: ära kunagi vaidle lolliga, kõrvalseisjad ei pruugi teil vahet teha.

http://www.epl.ee/artikkel/577006

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga