internett

Kõige jubedam meeste vastane vägivald mida olen filmis nägema juhtunud.

Stseen oli selline.
Mees läheneb õuest uksele, koputab. Majas sees läheneb uksele naine. Avab selle. Tunneb mehe ära. Virutab kiiresti ukse kinni. Teiselt poolt kostab karjatus. Naine tõmbab uuesti ukse lahti ja küsib, et “Kas sinu näpp?” Mees ei karju ega oiga, vaid hoiab lihtsalt ühte kätt vastu reit ja surub teise käega selle peale. Ütleb, et “Jah, minu”. Kaamera näitab siis tuba seestpoolt. Uksest eemal vedeleb siis mehe nimetissõrm või õigemini selle 2 otsmist lüli. Järgmine stseen on juba haiglast, kus arst seda mehele tagasi õmbleb.

Film läheb edasi aga mina ei hakanud uurima, et mis sellise vihkamise ja uksega prõmmimiseni viis. Muidugi filmis õmmeldi sõrm tagasi aga tegelikult ei peaks see võimalik olema.

Olen tahtnud just sellest TV3 pealt nähtud katkendist ka juba varem kirjutada aga see eilne Voldemar Kuslap´i kohtuasi, kus teda süüdistati ka ühe noormehe sõrme ukse vahele löömises ja püsiva tervesekahjustuse tekitamises, andis selle välja kirjutamiseks uue tõuke.

Täna seda siia kirjutades hakkasin kahtlema, kas alguses kirjutatud dialoog ei võinud isegi natuke teistmoodi olla. Meenub juba natuke selgemalt, et pärast naise poolt ukse kinni virutamist kostus sellele uuesti koputus, vihane naine pööras siis ringi, tõmbas uuesti ukse lahti ja küsis, et “Unustasid midagi maha?”  Mees siis oma grimassiga näos teatab, et “Jah, sõrme”, ning kaamera sõidab siis ukselt eemale ning näeme põrandal tema sõrmeotsa.

Väga oluline vist ei olegi, milliseid teravmeelsusi filmis sõrme kaotamise ümber loobiti. Tavaelus peaks endiselt olema, et sõrme katkenud kõõluseid tagasi ei ühendata ja juppi juurde ei tehta. Mis otsast, see ka ära.

Seda pealkirja selgitan ka natuke. Vägivald on meie ümber ja sellest ei vabane aga sellel on siiski piirid, mida ei tohi ületada. Antud filmi näites ma sattusin sellele stseenile juhuslikult ja ei olnud teadlik sellise ukse prõmmimiseni viinud olukordadest ja selle pärast nimetan seda jubadaks vägivallaks kui külla minnes võetakse ukse vahelt vastu vaid sinu sõrm.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga